Un desert gustos și care arată super bine

BUDINCA DE BISCUITI MOCHA
 
Ingrediente

Pentru budincă
3 + 1 cană lapte
6 linguri făină de porumb
1 cană smântână
3/4 cană zahăr
5 linguri pudră de cafea
2 linguri pudră de cacao

Pentru stratul de biscuiți
1 cană lapte
20-25 biscuiti oreo, cu smantana separata

Pentru ganache
3/4 cană de ciocolată, tocată
3/4 cană lapte proaspăt
 
Instrucţiuni
Faceți suspensia de făină de porumb combinând 1 cană de lapte cu făină de porumb. Bateți bine pentru a îndepărta orice cocoloașe.

Într-o cratiță, adăugați laptele rămas, smântâna și zahărul și încălziți la foc mediu până se dizolvă zahărul.

Odată ce laptele este fierbinte, adăugați pudra de cafea și pudra de cacao și bateți din nou pentru a combina bine.

Adăugați suspensia de făină de porumb în acest amestec și încălziți până începe să se îngroașe. Păstrați-l deoparte pentru a ajunge la temperatura camerei.

Pentru a asambla budinca, luați un castron puțin adânc cu 1 cană de lapte în el. Înmuiați biscuiții Oreo separat în lapte timp de câteva secunde și apoi așezați-i pe un vas de servire la alegere. Folosiți 1/3 din biscuiți pentru primul strat.

Acum, luați o parte din amestecul de budincă și întindeți uniform deasupra stratului de biscuiți.

Repetați același proces de încă două ori până când vasul de servire este aproape umplut.
Pentru ganache, topiți ciocolata tocată și adăugați smântână la temperatura camerei. Se amestecă bine până se combină bine și se omogenizează.

Întindeți un strat subțire de ganache deasupra budincii și dați-o la frigider pentru a se întări complet. Se servește rece.
 

Vizualizări: 4,682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: