Cheesecake cu căpșuni, fără coacere

Iată o rețetă simplă și delicioasă de cheesecake cu căpșuni, fără coacere.
Ingrediente
Pentru crustă:
200 g biscuiți digestivi
100 g unt topit
Pentru cremă:
500 g cremă de brânză (tip Philadelphia)
250 ml smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime)
150 g zahăr pudră
10 g gelatină + 50 ml apă rece
1 linguriță extract de vanilie
200 g căpșuni pasate
Pentru topping:
200 g căpșuni proaspete
2 linguri zahăr
5 g gelatină + 25 ml apă
Mod de preparare
Pregătirea crustei:
Mărunțește biscuiții într-un robot de bucătărie sau pune-i într-o pungă și zdrobește-i cu un sucitor.
Amestecă-i cu untul topit până obții o compoziție omogenă.
Tapetează baza unei forme de tort (diametru 20-22 cm) cu hârtie de copt și presează compoziția de biscuiți uniform.
Dă forma la frigider pentru 30 de minute.
Prepararea cremei:
Hidratează gelatina în apă rece și las-o 5-10 minute. Mixează crema de brânză cu zahărul pudră și vanilia până devine fină.
Într-un bol separat, bate smântâna pentru frișcă până devine fermă. Încălzește ușor gelatina hidratată până devine lichidă (fără să fiarbă) și amestec-o cu piureul de căpșuni.
Încorporează treptat piureul de căpșuni cu gelatină în crema de brânză, apoi adaugă frișca bătută, amestecând ușor cu o spatulă.
Toarnă compoziția peste crusta de biscuiți și nivelează. Lasă la frigider pentru cel puțin 4-6 ore sau peste noapte.
Prepararea toppingului:
Hidratează gelatina în apă rece. Pune căpșunile tăiate cu zahărul într-un blender și pasează-le.
Încălzește ușor piureul de căpșuni, adaugă gelatina hidratată și amestecă până se dizolvă complet.
Lasă să se răcească puțin, apoi toarnă peste cheesecake. Dă la frigider pentru încă 1-2 ore, până se întărește toppingul.
Servire
Decorează cu căpșuni proaspete și frunze de mentă. Taie felii și servește rece.
Poftă bună! ??
Vizualizări: 732
Distribuie Trimite pe WhatsApp