(închide)

Gătește corect cartofii ca să nu crești colesterolul!

Cartofii se numără printre legumele versatile, care se prepară în diverse moduri și care sunt agreate mai ales de copii. Trebuie să fim atenți însă să îi gătim corect pentru a nu crește colesterolul din organism. 

Bucătarii au o serie de sfaturi utile pentru a găti cartofii fără a ridica nivelul de colesterol din corpul uman. Specialiștii recomandă gospodinelor să țină cont foarte mult de procesul de gătire a acestei legume. 

E foarte important să se aleagă o metodă sănătoasă, cum ar fi fierberea, coacerea sau prăjirea la cuptor. De asemenea, se poate folosi fierberea cu aer, ceea ce înseamnă că toate gospodinele trebuie să evite pe cât posibil prăjirea în tigaie, în mult ulei.

Metodele acestea au rolul de a păstra nutrienții și nu adaugă grăsimi nesănătoase preparatului culinar. În plus, chefii susțin că este bine să se utilizeze ingrediente sănătoase pentru inimă, cum ar fi condimentele și ierburile aromatice.

Toppingurile ar fi indicat să aibă un conținut scăzut de grăsimi saturate. Untul trebuie înlocuit neapărat cu ulei de măsline, care este mai bun pentru organism. 

Nutriționiștii vin cu un avertisment în această privință și spun că, în general, uleiurile bogate în grăsimi saturate sau trans pot duce la creșterea nivelului de colesterol. 

Cartofii sunt sănătoși și nu ridică colesterolul atunci când sunt fierți. Această metodă nu necesită grăsimi suplimentare, ceea ce înseamnă că este o opțiune ideală pentru inimă. Cartofii se pot coace foarte ușor la cuptor. În această situație se cere o atenție sporită la condimentele și toppingurile care se folosesc de către gospodine. Ele trebuie alese cu grijă pentru a îmbunătăți gustul preparatului culinar iar cele mai bune sunt ierburile aromatice.

Prăjirea la cuptor cu uleiuri sănătoase și condimente nu vine doar cu un gust deosebit, ci și cu păstrarea tuturor nutrienților. Fierberea cu aer utilizează grăsimi minime și face cartofii crocanți și extrem de hrănitori.

Vizualizări: 561

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: