Trucuri simple pentru o vopsea naturală, cu luciu, a ouălor

Vopsirea ouălor de Paște este un obicei păstrat cu sfințenie în multe gospodării. Fie că se folosesc coji de ceapă, sfeclă roșie sau alte metode naturale, procesul are farmecul său aparte.
În Săptămâna Mare, gospodinele pregătesc bucatele pentru masa de Paște. Îndeletnicirea de a vopsi ouă este una specială în această săptămână. Pe vremuri, oamenii nu aveau vopseaua roșie pe care acum o găsim în orice magazin și foloseau cu totul alte metode, care mai de care mai creative pentru a colora ouăle de Paște.
Sfecla roșie este ideală pentru a vopsi ouăle. Această legumă este o sursă bună de pigmenți roșii și galbeni cunoscuți sub numele de betalaine. Datorită acestei substanțe, sfecla are o culoare roșie intensă și poate acoperi ușor coaja poroasă a unui ou. De asemenea, în cazul în care vopseaua atinge albușul de ou, acesta poate fi consumat fără probleme.
Dacă te întrebi cum se vopsesc ouăle roșii în mod natural, atunci trebuie să te uiți în natură. Sunt multe legumele și fructe roșii care pot servi drept „vopsea” pentru ouăle de Paște.
Cojile de ceapă roșie sunt ideale pentru așa ceva. Acest proces poate fi început cu mult timp înainte de Paște sau poți curăța ceapă roșie pe care să o folosești la alte preparate pe care le faci de sărbătorile pascale.
Folosind această metodă va trebuie să fierbi întâi cojile de ceapă ca să obții acel lichid puternic colorat. Ai nevoie de cojile la câteva cepe, în jur de zece sau cincisprezece.
Se pun cojile de ceapă la fiert cu apă și se lasă cam o oră la foc mic. Lichidul se strecoară și în el se vor fierbe ouăle. Se lasă cam zece minute, iar la final poți adăuga puțin oțet, pentru a fixa culoarea. Ar trebui să învârți puțin ouăle pe măsură ce se răcesc, pentru ca roșul intens să acopere suprafața completă a fiecărui ou. Apoi se șterg cu un șervețel pe care ai pus puțin untdelemn, astfel încât ouăle să fie lucioase și frumoase.
Vizualizări: 533
Distribuie Trimite pe WhatsApp