Cum să decojești corect ouăle de Paște!

Există diferite metode prin care poți decoji ouăle de Paște. Poate nu o să reușești să scoți forma întreagă așa cum ți-ai fi dorit dar există o serie de metode care ajută mult la decojirea ouălor.

Dacă fiertul ouălor e unul simplu, pot apărea probleme când vine vorba de decojirea acestora. În unele situații e dificil să faci asta, în altele riști să strici complet forma oului. 

În primul rând trebuie știut că fiecare ou are o cameră de aer sub coajă. Aceasta se extinde pe măsură ce trece timpul de când au fost produse. Asta înseamnă că dacă oul este prea proaspăt, coaja este greu de curățat.

Totodată, dacă pui ouăle reci în apă fierbinte, albușul se coagulează. Asta înseamnă că se lipește de coajă, iar oul va fi de asemenea dificil de decojit. Astfel, cel mai bine ar fi să fierbi ouăle după ce acestea au stat ceva timp la temperatura camerei.

Dacă vrei să decojești rapid ouăle de Paște, asigură-te că acestea sunt răcite înainte. În cazul în care te grăbești, poți turna apă rece peste ou. Procesul de decojire va fi unul cu mult mai simplu.

Un alt sfat esențial e să cureți ouăle începând cu capătul mai subțire al produsului. Acolo există o cameră de aer, iar curățarea va fi mai ușoară dacă te vei apropia de ea. Astfel, procesul va fi unul mai simplu.

Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: