Angajații unei primării din Gorj, fără salarii de două luni. Cresc și datoriile către furnizori

Situație fără precedent la Primăria din comuna Aninoasa, unde funcționarii nu și-au mai primit salariile de două luni. Această situație a apărut deoarece aleșii locali nu au fost de acord cu reducerea unor posturi vacante din organigramă, conform solicitărilor Guvernului, iar din acest motiv Finanțele Publice au blocat fondurile unității administrativ-teritoriale. În plus, există restanțe la plata furnizorilor, facturilor și cofinanțărilor pentru proiectele în derulare.

Este pentru prima dată în ultimii 16 ani când angajații Primăriei Aninoasa nu și-au primit salariile timp de două luni. Primarul Ilie Petroi dă vina pe consilierii locali pentru această situație disperată.

„Am fost obligați de Guvern să reducem numărul de posturi, însă consilierii locali au refuzat să facă acest lucru din motive de cârdășie politică. Trebuiau reduse trei posturi vacante, dar aleșii locali s-au lăsat pradă răzbunărilor. Pentru că nu au votat proiectul de hotărâre privind reducerea numărului de posturi, Finanțele Publice au oprit alocarea fondurilor către Primăria Aninoasa, iar de două luni suntem în imposibilitatea de a plăti salariile angajaților, facturile și furnizorii, precum și de a cofinanța proiectele”, a declarat primarul Ilie Petroi.

Primarul comunei Aninoasa a depus și o plângere la Parchet, sperând ca aleșii locali să răspundă penal pentru blocajul creat la primărie.

„Este evident că vechii consilieri locali nu mai sunt interesați, iar noii consilieri nu vor să intre în conflict cu noul primar. Organele de cercetare penală ar trebui să intervină și să ia măsuri. Am depus o plângere penală la Parchet. În cei 16 ani de când sunt la primărie, nu am avut niciodată întârzieri salariale. A început și școala, dar nimănui nu-i pasă”, a mai spus Ilie Petroi.

Pe lângă funcționarii primăriei, suferă și persoanele cu dizabilități, însoțitorii acestora, precum și asistații sociali.

Vizualizări: 4,211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: