Materialele didactice comuniste din școli dau bătăi de cap primăriilor

În majoritatea localităților din Gorj, autoritățile locale au accesat fonduri prin PNRR pentru dotarea unităților de învățământ cu mobilier, dar și cu materiale didactice. Deși lucrurile par simple, nu este deloc așa, deoarece edilii trebuie să se ocupe de eliminarea materialelor didactice comuniste, unele dintre ele având un regim special.

Autoritățile locale din comuna Borăscu intenționează să ceară un punct de vedere scris de la Inspectoratul Școlar pentru a decide ce vor face cu materialele didactice vechi de zeci de ani.

"Am reabilitat Școala Gimnazială Borăscu și acum ne ocupăm de dotarea ei prin PNRR. Este o investiție de 1.400.000 de lei, dar vreau să vă spun că în laboratoare avem materiale de pe vremea când eram eu la școală, și nimeni nu ne spune ce să facem cu ele. Laboratoarele sunt pline, așa cum erau pe timpul lui Ceaușescu. Ideea este că vor veni dotările noi și moderne, dar încă nu am scăpat de cele vechi. O să cerem un punct de vedere de la Inspectoratul Școlar", a declarat primarul Constantin Țucu.

Autoritățile locale din comuna Negomir au fost nevoite să contracteze o firmă autorizată pentru a elimina materialele didactice cu regim special din laboratoarele de biologie, fizică și chimie.

"Și noi am avut fonduri prin PNRR pentru dotări. În laboratoarele de biologie, fizică și chimie erau multe materiale care nu erau folosite de ani de zile, și fiind vorba de substanțe speciale, am luat legătura cu o firmă specializată care se ocupă de preluarea acestora din spitale și farmacii", a declarat primarul Tudor Oiță.

Au fost și localități unde materialele didactice vechi au fost valorificate.

"Noi am realizat dotările prin PNRR și le-am spus celor de la școală ca materialele didactice vechi, comuniste, din ateliere și laboratoare, să fie propuse pentru casare. Conducerea școlii a luat decizia să le valorifice și le-au dat la fier vechi, autofinanțându-se astfel. A venit o firmă care a ridicat și maculatura. Așa am rezolvat problema, deoarece nimeni nu ne-a dat alte indicații", a declarat primarul Liviu Cotojman.

Vizualizări: 867

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: