Lemne ieftine la ocoalele silvice din județul Gorj. Prețuri!

Gorjenii au început să facă aprovizionarea cu lemne de foc pentru iarna care se apropie. Deja, în satele de sub munte, în ultimele nopți temperaturile au scăzut până la 10 grade așa că mulți au făcut deja focul. Dacă în depozite, lemnele costă peste 500 de lei metrul cub, ocoalele silvice vând lemne ceva mai ieftine. În funcție de esență, prețurile pornesc de la 100 de lei. 

La sediile ocoalelor silvice și la primării, sunt afișate prețurile lemnelor. Doritorii trebuie să facă o solicitare. Cereri sunt multe deja.

„Având în vedere că se apropie sezonul rece, Direcția Silvică are la vânzare un volum estimat de lemn de foc de 9.884 de metri cubi. E defalcat pe ocoale silvice. Doritorii se vor adresa ocolului, fac solicitare și vor beneficia de lemn de foc. Prețurile de valorificare variază între 100 de lei fără TVA și 450 de lei fără TVA în funcție de grupa de specii, sortiment. Sunt solicitări foarte multe”, a declarat Ovidiu Cârstoc, directorul Direcției Silvice Gorj.

Și cei care dețin păduri trebuie să facă cereri pentru ca arborii să fie marcați. „Sunt și solicitări ale persoanelor fizice deținătoare de pădure, care solicită cerere de marcare și care sunt onorate de salariații noștri de la ocoalele silvice. Vremea e frumoasă și e bine să se aprovizioneze din timp”, a mai spus Cârstoc.

În Padeș, mulți localnici au cumpărat deja lemnele de foc. Ultimele nopți a fost frig, așa că unii săteni au și făcut focul în sobe deja. „Noi am făcut focul. Erau sub 10 grade și avem copii mici. Lemnele sunt foarte scumpe, dar n-avem ce face. Ne pregătim pentru că iernile sunt geroase aici la noi. Nu mai e zăpada de altădată, dar e ger. Anul trecut, am făcut focul până în iunie. Am auzit că vine iarna mai devreme în acest an și prima ninsoare ar veni în noiembrie în zona noastră, așa că trebuie să ne pregătim. Am cumpărat lemne de aproape 100 de milioane de lei vechi, dar avem 5-6 sobe în care facem focul la iarnă”, a spus o femeie.

Vizualizări: 3,846

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: