Un primar din Gorj a pensionat 20 de funcționari într-un mandat

Noua lege care nu mai permite funcționarilor de la stat să cumuleze salariul cu pensia, ce ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie, pare să nu afecteze primăriile din Gorj. De exemplu, la primăria Motru, edilul a pensionat nu mai puțin de 20 de funcționari în patru ani, deoarece nu a fost de acord ca aceștia să rămână la serviciu după ce au ieșit la pensie.

Cosmin Morega le-a spus clar salariaților care au dorit să cumuleze pensia cu salariul că pot face acest lucru doar pentru câteva luni și apoi trebuie să renunțe la serviciul din sectorul public.

„Eu, de patru ani de când sunt la primărie, am pensionat 20 de oameni. Nu am fost de acord să cumuleze mai mult de maxim un an și pensia, și salariul. Majoritatea au înțeles, au mai stat câteva luni până au terminat cu creditele sau alte probleme financiare și apoi au plecat la pensie. Funcționarii trebuie să înțeleagă că pensia este un concediu de odihnă prelungit și bine meritat. Nu mi se pare normal să ai o pensie de 9.000 de lei de la stat și să mai primești un salariu de 6.000 de lei, tot de la stat. Dacă vrei să muncești, poți lucra în sectorul privat. Dacă ar avea o pensie de 2.000-2.500 de lei, aș înțelege, dar altfel nu. Trebuie să înțeleagă că și domeniul privat e o soluție și că au nevoie de oameni”, a spus primarul din Motru.

Primarul din comuna Cătunele avea de gând să păstreze în activitate casiera care urmează să iasă la pensie în perioada următoare, dar acum se vede nevoit să îi caute un înlocuitor. „Mie îmi iese la pensie casiera și vroiam să o mai țin, dar în situația actuală trebuie să fac demersuri să angajăm pe cineva, că nu pot să o mai țin să facă cumul de pensie și salariu”, a spus Florinel Țuilă.

Vizualizări: 4,033

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: