Petev improvizează pentru meciul Universității Craiova

Antrenorul Ivaylo Petev îl va reprofila ca fundaş central pe Alexandru Creţu, în partida cu Hermannstadt, din etapa a 19-a a campionatului, programată duminică, 10 decembrie, de la ora 14:00. Bulgarul este obligat de criza de fundaşi centrali cu care se confruntă în această perioadă lotul Universităţii Craiova.

Zajkov şi Badelj sunt accidentaţi, iar Screciu este suspendat, aşa că tehnicianul bulgar îl va utiliza pe Creţu (31 de ani) în centrul defensivei, pentru a face pereche cu unicul stoper rămas la dispoziţie, brazilianul Raul Silva. De altfel, Creţu a fost coborât în linia de fund pentru o repriză şi jumătate şi la meciul cu Farul, din Cupa României, pentru a se reobişnui cu postura pe care a avut-o în prima parte a carierei. Creţu şi-a retestat instinctele de stoper, poziţie pe care a evoluat îndeosebi când era la Poli Iaşi şi uneori şi în Slovenia, la Maribor şi Olimpja Ljubljana.

Deşi a avut probleme la sosirea în Bănie, în special după ce a fost eliminat în primele minute ale unui meci jucat de Universitatea Craiova la Piteşti, moldoveanul Alexandru Creţu s-a acomodat printre olteni şi a devenit treptat unul dintre jucătorii apreciaţi de fani În cele 92 de apariţii în tricoul Ştiinţei, Creţu a bifat 13 goluri şi 8 pase de gol, de departe cea mai prolifică perioadă din cariera sa.

Vizualizări: 807

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: