Parcurile fotovoltaice, în licitație de un an

Licitația pentru realizarea a patru parcuri fotovoltaice în Gorj și Dolj este în desfășurare de mai bine de un an. Licitația a fost lansată în septembrie anul trecut de patru din firmele de tip SpV ale Complexului Energetic Oltenia, acum fiind în evaluare financiară.

Cele patru firme sunt Parc Fotovoltaic Rovinari Est SA, Solarist Tismana SA, Parc Fotovoltaic Ișalnița SA și Parc Fotovoltaic Tismana 1 SA.

Valoarea estimată a investiției este de 374.657.230 euro. Lucrarea este împărțită în patru loturi:

Lot 1 – Proiectarea, achiziția, realizarea, punerea în functiune, operarea timp de trei ani și transferul de parcului fotovoltaic Ișalnița, cu o capacitate minimă de producție de energie de 85MWp.

Lot 2 – Proiectarea, achiziția, realizarea, punerea în functiune, operarea timp de trei ani și transferul de parcului fotovoltaic Rovinari Est, cu o capacitate minimă de producție de energie de 110MWp, inclusiv stație electrică 400/110 kV. 

Lot 3 – Proiectarea, achiziția, realizarea, punerea în functiune, operarea timp de trei ani și transferul de parcului fotovoltaic Tismana 1, cu o capacitate minimă de producție de energie de 128,3MWp. 

Lot 4 – Proiectarea, achiziția, realizarea, punerea în functiune, operarea timp de trei ani și transferul de parcului fotovoltaic Tismana 2, cu o capacitate minimă de producție de energie de 131,67MWp.

Ofertele au putut fi depuse până în decembrie anul trecut, cu condiția să fie valabile până în iunie acest an, dar din păcate licitația nu s-a încheiat.

Vizualizări: 491

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: