De ce nu sunt recomandate unele strategii de pariere 

Fără doar și poate, o strategie este esențială în orice domeniu, chiar și în cel al pariurilor. Deși scopul corect al pariurilor sportive este mereu distracția, evident că toată lumea dorește să câștige mai des, astfel că nu puțini sunt cei care caută diverse strategii.

Fie că vorbim de o strategie de pariere sau de una a managementului banilor, multă lume adoptă această cale. Cele mai populare strategii de pariuri sunt cele de mai jos, însă au destule probleme. Hai să vedem la ce trebuie să fim atenți.

1.   Strategia Martingale


Este probabil cea mai cunoscută metodă de pariere, nu puțină lume fiind de părere că este una dintre cele mai bune. Așa poate părea în aparență, însă hai să o analizăm mai bine. Această strategie presupune dublarea mizei după un pariu necâștigător. Exemplificând cu o cotă de 2.00, dacă primul pariu este necâștigător, iar al doilea va fi câștigător, profitul va fi de o unitate. 

Altfel spus, profitul va fi egal cu miza plasată la primul pas. Iar miza inițială ar trebui să fie una mică, pentru a putea acoperi cât mai mulți pași. Practic, câștigând o cotă de 2.00, indiferent de pasul la care te afli, profitul va fi egal cu miza inițială.

În cazul unei măriri de cotă, pentru un profit mai mare, există riscul unui șir necâștigător de pariuri ce poate fi destul de lung. Iar, conform strategiei, miza va fi dublată la fiecare pas. Cu cât avansăm mai mult pe această scară, cu atât riscurile devin din ce în ce mai mari, iar un șir negativ lung duce rapid către mize care la un moment dat nu pot fi acoperite. 

În plus, chiar și în cazul unui buget, să îi spunem nelimitat, există limite la orice casă de pariuri. În multe cazuri, în funcție și de popularitatea evenimentului, această miză maximă poate fi destul de mică, mai ales pentru un parior care dispune de o bancă totală consistentă, iar asta îl poate împiedica să treacă la următorul pas al strategiei.

2.   Șirul lui Fibonacci


O altă strategie populară este șirul lui Fibonacci. Cu un buget identic celui avut la strategia Martingale, aceasta permite efectuarea mai multor pași. Șirul lui Fibonacci presupune ca, după fiecare pariu necâștigător, următoarea miză să fie egală cu suma precedentelor două mize. Un exemplu de șir al lui Fibonacci este: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89 etc.

Strategia merită probabil încercată în cazul în care cota totală de pe bilet este 3.00 sau mai mare. Iar o cotă de 3.00 nu este foarte ușor de prins, nici chiar după 5-6 încercări. Pentru a oferi un exemplu concret, să spunem că ne aflăm la pasul 11, la primii 10 pași pariul nefiind câștigător. Conform șirului din exemplul de mai sus, pasul 11 reprezintă 89 unități, iar totalul unităților investite până în acel moment este 232. În cazul în care pariul în cotă 3.00 este câștigător, se va realiza un câștig de 267 unități, ceea ce înseamnă un profit de 35 unități.

Dacă se încearcă această strategie cu o cotă totală de 2.00, pentru a realiza profit ar trebui ca pariul să fie câștigător încă de la primul pas. La al doilea și al treilea pas câștigul va fi egal cu investiția, iar de la al patrulea pas câștigul va fi mai mic decât investiția.

Alternativa pentru cele două strategii


O strategie considerată drept una dintre cele mai eficiente nu se concentrează pe unități, ci pe procente. Altfel spus, de fiecare dată se mizează un anumit procent din banca totală, în funcție de cotă, dar și de încrederea avută. Spre exemplu, pentru o cotă de 1.2 se mizează 5% din bancă, iar pentru una de 2.00 se mizează 1% din banca totală. 

Conform acestei strategii, niciodată nu se va plasa aceeași sumă de bani, miza fiind ajustată în funcție de banca totală.

Această strategie poate fi încercată și profitând de un bonus de bun-venit, mai ales că în prezent sunt destule case pariuri online care au oferte foarte atractive pentru clienții noi. Sigur, un bonus de bun-venit trebuie rulat de câteva ori, însă a juca și din banii Casei reprezintă o variantă mai bună de a încerca diverse strategii.

Vizualizări: 893

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: