Două locuri libere în noul sezon de Liga 3, ediția 2024-2025!

În urma ultimei ședințe a Comitetului de Urgenţă al FRF, din 1 iulie, din Liga 3 au retrogradat în campionatele judeţene 21 de echipe. În acest moment, din start, la Liga 3 sunt două locuri libere despre care nu se știe încă cine le va ocupa.

Din Liga 2 au retrogradat doar patru echipe în loc de cinci, iar din Liga 3 au promovat șase echipe în loc de cinci. Aceste două decizii au fost luate în vara trecută, și anunțate de atunci, fiindcă Liga 2 trece din sezonul 2024-2025, adică din noua ediție de campionat, de la 20 de competitoare la 22.

În acest context, cu o retrogradată mai puțin din Liga 2 și o promovată în plus în Liga 2, în Liga 3 au apărut două locuri libere, care puteau fi ocupate de două echipe dintre cele 21 de retrogradate. Adică în loc să retrogradeze 21 de echipe, puteau pica 19. Adică scăpa de retrogradare cel mai slab loc 4 (Gloria Lunca Teuz Cermei) și cel mai bun loc 5 din play-out (Tricolorul Breaza).

Nu s-a întâmplat așa, astfel că FRF a anunțat 21 de retrogradate, iar pentru noul sezon de Liga 3 există, în acest moment, din start două locuri libere, după cum a anunțat liga2.ro.

Totuși, de câteva sezoane bune, din Liga 3 nu mai retrogradează practic aproape nimeni. În acest campionat, ultimul la nivel național, nu mai continuă doar cine nu-și mai dorește, fie că nu mai vrea în Liga 3, de obicei din cauza problemelor financiare, fie că ajunge să se retragă sau să fie exclusă, vezi cazurile Foresta Suceava, Viitorul Darabani și Minerul Ocna Dej din această ediție. Retrogradatele au primit mereu invitație să continue în Liga 3, fiindcă FRF are de fiecare dată probleme să formeze zece serii complete. FRF nu a informat până acum despre o schimbare a formatului Ligii 3, campionat care se desfășoară de patru sezoane în format de zece serii a câte zece echipe fiecare. De trei ediții se continuă cu play-off, format din primele patru clasate la finalul sezonului regular, și play-out, în care merg celelalte șase echipe din serie.

Vizualizări: 2,368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: