FRF a anunțat retrogradatele din Liga 3, printre care și o echipă din Gorj!

Federația Română de Fotbal, prin Comitetul de Urgență din 1 iulie 2024, a omologat rezultatele și clasamentele finale ale competițiilor organizate la nivel de seniori și juniori din ediția 2023-2024.  Au fost anunțate și cele 21 de echipe din Liga 3 care au retrogradat în sezonul 2023-2024 iar trei dintre ele au abandonat competiția înainte de final.

La nivel de seniori, au fost declarate, în mod oficial, câștigătoarea Cupei României (Corvinul Hunedoara), promovatele din Liga 2 (Unirea Slobozia și Gloria Buzău), câștigătoarele (Dinamo și FC Botoșani) și pierzătoarele (FK Miercurea Ciuc și CS Mioveni) barajului pentru rămânerea/promovarea în Liga 1, retrogradatele din Liga 2 (Unirea Dej, CSM Alexandria, CS Tunari și Progresul Spartac), promovatele din Liga 3 (Metalul Buzău, CS Afumați, AFC Câmpulung Muscel, FC Bihor Oradea, Unirea Ungheni și CSM Focșani), cât și retrogradatele din Liga 3.

Se știau deja echipele retrogradate sportiv în Liga 4, însă de acum ele sunt și declarate în mod oficial de către federație.

”Retrogradează din Liga 3 în campionatele judeţene aferente următoarele 21 de echipe, astfel:

– 20 echipe, echivalentul ultimelor două clasate din play-out-ul celor 10 serii, incluzând aici şi locurile 5 și 6 din seria 1 rămase libere ca urmare a excluderii din competiţie a cluburilor ACS Foresta Suceava şi CSO Viitorul Darabani:

• seria 2: ACS VIITORUL ȘUȚEȘTI (locul 5), ACS VOINŢA LIMPEZIŞ (locul 6)

• seria 3: ACS PROGRESUL FUNDULEA (locul 5), SC FC VOLUNTARI SA 2 (locul 6)

• seria 4: CSO TRICOLORUL BREAZA (locul 5), CS PĂULEȘTI (locul 6)

• seria 5: ACS SR MUNICIPAL BRAŞOV (locul 5), ASC CIUCAŞ TĂRLUNGENI (locul 6)

• seria 6: CSO PETROLUL POTCOAVA (locul 5), ACS COZIA CĂLIMĂNEȘTI (locul 6)

• seria 7: CSO TURCENI (locul 5), FCU 1948 CRAIOVA FC SA 2 (locul 6)

• seria 8: CS SOCODOR (locul 5), ACB INEU (locul 6)

• seria 9: ACS ACADEMIA DE FOTBAL VIITORUL CLUJ (locul 5), ACS INDUSTRIA GALDA (locul 6)

• seria 10: SC OLIMPIA MCMXXI SATU MARE (locul 5), CS MINERUL 1947 OCNA DEJ (locul 6)

– echipa de pe locul 4 din play-out cu cea mai slabă linie de clasament din toate cele 10 serii, conform regulamentului în vigoare: CS GLORIA LUNCA-TEUZ CERMEI (seria 8)”, se arată în documentul aprobat de Răzvan Burleanu, preşedinte FRF, Gino Iorgulescu, prim-vicepreşedinte FRF, și Octavian Goga, vicepreşedinte FRF.

Printre echipele retrogradate se numără și CSO Turceni, echipa gorjeană promovată sezonul trecut dar care a avut un parcurs greoi în Liga 3. Deși pe final de sezon echipa gorjeană a dat semne de revenire, a fost prea târziu pentru salvare. 

Vizualizări: 1,603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: