Probleme mari de lot la Universitatea Craiova!

Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la startul campionatului ligii 1. Antrenorul Universităţii Craiova, Costel Gâlcă, acuză faptul că nu a avut şi încă nu are la dispoziţie mai mulţi jucători de bază.

Startul sezonului este unul de foc pentru alb-albaştri, cu 3 deplasări dificile în primele 3 săptămâni: la Sibiu, pentru meciul din prima etapă, cu Hermannstadt, la Plovdiv sau Maribor, în prima manşă a turului 2 preliminar din Conference League, şi în Gruia, pentru derby-ul din etapa a treia de campionat, cu CFR Cluj.

Probleme serioase au foştii sau actualii jucători under ai Universităţii Craiova. Astfel, principalul jucător U21, Ştefan Baiaram, nu a bifat niciun minut în amicalele din Austria, după ce a ratat şi finalul stagiunii trecut, accidentându-se în meciul cu Rapid, din Giuleşti. În acest timp, restul „underilor” sunt prea cruzi, cazurile lui Gaşpar, Barbu, Bană şi Benga.

De asemenea, foştii jucători U21, Screciu, Markovic şi Cîmpanu n-au fost nici ei valizi în cantonamentul din Austria. Screciu şi Cîmpanu au ratat toată pregătirea din vară şi aşa se va întâmpla şi cu prima parte a sezonului, primul fiind la o clinică din Madrid, în timp ce Markovic a fost utilizat numai 20 de minute într-un meci amical, devenind indisponibil.

Nici finlandezul Pyry Soiri n-a prins pregătirea şi oricum este pe lista de transferuri, în timp ce Nicuşor Bancu şi Anzor Mekvabişvili au fost la Euro. Dintre cei 4 jucători aduşi în vara aceasta, numai portarul Silviu Lung junior a prins toată perioada de pregătire.

În acest timp, medicul Universităţii Craiova, Claudiu Stamatescu, nu i-a avut sub observaţie pe jucătorii echipei, el făcând parte din staff-ul lui Edi Iordănescu la echipa naţională.

 „Am vrut să aibă volum de joc jucătorii pe care urmează să-i folosesc la început, dar din păcate n-am putut gestiona cum trebuie această perioadă, pentru că au intervenit accidentări. Jucătorii noi au puţine antrenamente. Nu este uşor începutul, pentru că nu avem toţi jucătorii disponibili, dar vom încerca să-i avem cât mai proaspeţi şi mai omogeni pe cei pe care îi vom avea la dispoziţie pentru a începe campionatul şi competiţiile europene” a declarat Costel Gâlcă, după stagiul din Austria.

Vizualizări: 5,887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: