Doi fotbalisti profesionişti, ucişi în războiul din Ucraina

Sindicatul jucătorilor FIFPro a confirmat că doi fotbaliști ucrainieni au decedat ca urmare a invaziei Rusiei în statul vecin. Vitalii Sapylo, 21 de ani, și Dmytro Martynenko, 25 de ani, și-au pierdut viețile în luptă și au devenit oficial primele victime, care provin din lumea fotbalului, ale conflictului armat dintre Rusia și Ucraina.

Uniunea mondială a jucătorilor profesioniști FIFPro a confirmat oficial că doi fotbaliști ucrainieni au decedat în luptele contra invadatorilor ruși. Vitalii Sapylo, 21 de ani, și Dmytro Martynenko, 25 de ani, au pierit în conflictul iscat de invadarea Ucrainei de către Rusia.

Sapylo era portar la echipa de tineret a echipei Karpaty Lviv, în timp ce Martynenko a evoluat ultima oară pentru echipa de ligă secundă FC Hostomel. „Gândurile noastre sunt alături de familiile, prietenii și coechipierii tinerilor jucători ucrainieni Vitalii Sapylo și Dmytro Martynenko, primele victime declarate ale acestui război. Fie ca amândoi să se odihnească în pace!”, se arată într-un comunicat oficial de pe contul de Twitter al FIFPro. Unul dintre cei doi fotbalişti a murit pe un tanc din armata Ucrainei.

„Era un băiat atât de amuzant și de iubitor. A fost un bombardament al blestematului de Putin. El mi-a luat copilul de lângă mine. Fiul meu a vrut cu adevărat să lupte. Primul tanc s-a stricat, apoi al doilea, dar sub nicio circumstanță el nu a vrut să plece de pe front. El a cerut și a treia șansă. Acest blindat i-a adus lui somnul etern”, a spus tatăl lui Sapylo, Roman, pentru nemții de la Bild.

Întreaga lume a fotbalului și-a arătat suportul necondiționat față de Ucraina, iar FIFA a exclus-o pe Rusia din barajul pentru turneul final al CM 2022 din Qatar, cu Polonia. Astfel, naționala lui Lewandowski s-a calificat din oficiu pentru finala play-off-ului cu câștigătoarea dublei dintre Suedia și Cehia.

Vizualizări: 826

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: