Romanescu: Secţia de fotbal la CSM este proiectul meu de suflet

Primarul Marcel Romanescu a dezvăluit că a dorit ieşirea din asocierea de la clubul de tradiţie al Municipiului Târgu Jiu, Pandurii, pentru a putea realiza un proiect de suflet. Edilul susţine că nu a renunţat la ideea de a avea şi o secţie de fotbal la clubul primăriei, CSM Târgu Jiu.

„Nu am renunţat la ideea de a avea o secţie de fotbal la CSM Târgu Jiu dar am fost blocaţi pentru că instanţa nu a validat până acum hotărârea Consiliului Local din 2020, prin care primăria s-a retras din asocierea de la Pandurii Târgu Jiu”, a spus primarul Marcel Romanescu la Radio Infinit, precizând că primăria nu putea fi obligată să rămână în asociere la echipa de suflet a gorjenilor pentru că edilul avea un alt proiect de suflet: „Pe mine, ca autoritate publică locală, nu mă poate obliga nimeni să rămân într-o asociere atâta timp cât nu îmi doresc. Secţia de fotbal la CSM este proiectul meu de suflet dar sunt sigur că este şi o parte din proiectul lui Robert Bălăeţ”.

În acelaşi discurs de la Radio Infinit primarul s-a declarat din nou suporter al echipei Pandurii, asta deşi nu a fost văzut la meciurile echipei de pe Stadionul Municipal, explicaţia venid tot de la edil şi fiind vorba de faptul că joacă în Liga 3: „Eu recunosc că sunt susţinător şi am fost susţinător al echipei Pandurii. Pentru că este echipa noastră emblematică şi, în momentul de faţă, când vorbeşti de sport în Gorj, nu poţi vorbi decât de Pandurii. Au fost şi nişte echipe de handbal şi de baschet care au punctat anumite rezultate deosebite dar echipa de fotbal Pandurii a stat atât de mulţi ani în prima ligă şi cu performanţe deosebite încât nu poţi, ca şi gorjean, să nu fii legat sufleteşte de ceea ce a însemnat Pandurii. De ceea ce a însemnat, pentru că astăzi a ajuns în Liga 3 şi lucrurile scârţâie acolo şi scârţâie destul de bine.  Acum eu nu sunt doar susţinător al echipei Pandurii sau simpatizant al acestei echipe. Eu sunt primarul Municipiului Târgu Jiu şi interesul meu, ca şi reprezentant al autorităţii publice locale, este să se creeze un club de fotbal care să poată să ajungă în Liga Naţională”.

Târgu Jiul are chiar două echipe de fotbal în acest moment, ambele în insolvenţă, Pandurii şi ACS Viitorul Târgu Jiu, dar Primăria Târgu Jiu nu face nimic să le ajute să treacă de această perioadă de reorganizare, ba chiar le cere bani pentru a putea juca pe stadion. Stadion care ar sta cel mai probabil închis dacă aceste echipe nu ar juca acolo.

Pandurii Târgu Jiu, clubul din a cărui asociere a ieşit recent Primăria Târgu Jiu, este cel mai vechi club gorjean al momentului, acesta sărbătorind în acest an 60 de ani de existenţă. Pandurii are o istorie de invidiat pentru o echipă mică, aceasta devenind vicecampioană a României în 2013 şi jucând atunci în grupele Europa League, performanţă cu care nu se pot lăuda multe cluburi din România.

Vizualizări: 378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: