Livezi distruse la Roșia de Amaradia: Totul este compromis!

Situație critică la Roșia de Amaradia, în județul Gorj. Livezile oamenilor au fost distruse din cauza căderilor masive de precipitații. Sute de pomi fructiferi s-au rupt sub greutatea zăpezii și oamenii nu se vor mai bucura prea curând de mere, prune sau pere. Autoritățile susțin că oamenii nu vor fi despăgubiți.

Primarul Liviu Cotojman a explicat că oamenii nu pot fi despăgubiți decât dacă ar fi avut livezile asigurate, lucru care nu s-a întâmplat. „Dacă ar exista livezi asigurate, s-ar face despăgubiri. N-au ajuns oamenii să asigure și pomii fructiferi. Problema s-a ridicat și pentru cereale, pentru culturile de porumb. Am avut porci mistreți care au distrus culturi, oamenii nu au reușit nici atunci să primească despăgubiri. Vă dați seama că nici acum, cu pomii fructiferi, nu vor primi. E clar că e o problemă gravă la Roșia de Amaradia cu pomii fructiferi”, a spus Cotojman.

Neputincioși în fața naturii, localnicii nu au decât să planteze alți pomi ori să aștepte ca aceștia să mai dea roade. „Nu știu când vor mai avea oamenii mere, prune sau gutui. Este compromis totul. Cred că va dura ceva timp până când se vor remedia aceste probleme cauzate de precipitațiile care au căzut din abudență. Vom vedea dacă, din tulpinile vechi, se va reface coroana pomului sau oamenii vor fi nevoiți să planteze alții. Cert este că totul este compromis la nivelul localității Roșia de Amaradia”, a explicat Liviu Cotojman.

Vizualizări: 1,977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: