Sindicalist: Vom vedea tot mai des oameni în greva foamei

Liderul sindical Constantin Mitrescu a declarat că vor avea loc mai multe greve ale foamei pentru că vor fi tot mai mulți salariați nemulțumiți în CE Oltenia.


Acesta spune că este tardivă intervenția politicienilor, simțită mai ales în ultimele zile, după concedierea a 124 de persoane din CE Oltenia, deoarece se cunoaște din 2022 situația acestor lucrători. Au fost angajate peste 1.800 de persoane cu contracte pe perioadă nedeterminată, pentru a putea fi acoperite posturile lăsate liber de salariații ieșiți la pensie. Sindicatele nu pot apăra salariați care nu au un contrat de muncă pe perioadă determinată, explică Mitrescu.

 În final, compania a reangajat 105 dintre salariați, însă problemele nu se termină, crede liderul sindical al Sindicatului Energia Rovinari.

El a mai spus că punerea în aplicare a planului de restructurare al CE Oltenia și ajungerea la 3.500 de angajați mai poate întârzia maxim doi ani, însă tot acolo se va ajunge.

“Vom vedea mai des astfel de episoade, cu oameni n greva foamei, cu oameni Carr rămân fără loc de muncă. Cel mult se mai poate întârzia planul un an sau doi“, a spus acesta. 

Și Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, crede că aceste lucruri vor continua. “Peste 3 luni vor fi iar puși oameni pe liste și va protesta fiecare pentru locul lui de muncă”.

Vizualizări: 1,404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: