Accident în cariera Roșia. Patru muncitori au fost răniți

Un accident de muncă a avut loc, vineri dimineața într-o carieră a Complexului Energetic Oltenia. Patru muncitori au fost răniți după ce mașina în care se aflau a intrat într-o bandă transportoare. 

La fața locului, în cariera Roșia, au fost solicitate mai multe echipaje de salvare și poliție. 

Șase persoane se aflau în tancheta implicată în eveniment. 

"In jurul orei 06:30 am fost solicitati sa intervenim pentru gestionarea unei situatii de urgenta generata de un accident rutier produs pe raza localitatii Farcasesti, sat Moșneni in care a fost implicata o autospeciala de pompieri aparținând unui operator economic in care se aflau 6 persoane si care a intrat intr-o banda transportoare.

La fata locului s-au deplasat o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul ISU Gorj, precum si o ambulanta din cadrul Serviciului Județean de Ambulanta Gorj, echipajele de interventie constatand ca in urma impactului a rezultat o victima de sex masculin care era incarcerata, in stare de constienta si cooperantă.

S-a intervenit pentru extragerea din autovehicul a barbatului, acordarea primului ajutor calificat la fata locului, ulterior fiind transportat la spitalul din Rovinari.

O alta persoana de sex feminin a fost evaluată medical la fata locului, insa a suferit leziuni minore si a refuzat da fie transportata la spital", ISU Gorj. 

Actualizare ora 09:00: Patru muncitori au fost transportați la spital 

"Din primele verificări efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, a reieșit faptul că, un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din comuna Borăscu, județul Gorj, în timp ce conducea o autoutilitară destinată transportului de persoane în Cariera Roșia, în urma efectuării manevrei de viraj la dreapta, a acroșat un corp dur (capul de acționare a benzii transportatoare).

În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto, în vârstă de 52 de ani și a altor 3 pasageri din autoutilitară, cu toții fiind transportați la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul auto deținea permis de conducere corespunzător și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

În continuare, polițiștii efectuează verificări, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor și circumstanțelor producerii accidentului", transmite IPJ Gorj. 

Galerie foto


Vizualizări: 6,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: