Sute de copii scoși din baza sportivă! Primăria Târgu Jiu acuzată de rea voință și dezinteres!

Terenul doi din incinta Complexului Sportiv Municipal nu mai corespunde pentru a fi omologat de către AJF Gorj. În aceste condiții, grupele de copii care jucau acolo de ani de zile vor fi nevoite să găsească terenuri din județ unde să poată evolua în condiții corespunzătoare. 

Pactic, neomologarea terenului sintetic înseamnă, implicit, scoaterea din stadion a sute de copii care jucau fotbal acolo. Situația a revoltat sute de părinți, care se văd acum puși pe drumuri cu copii sau nevoiți să îi facă pe copii să renunțe la fotbal.

Situația din Complexul Sportiv Municipal nu este una recentă, terenurile doi și trei s-au degradat continuu de ani de zile de când Primăria Târgu Jiu le-a preluat de la clubul Pandurii. Terenurile doi și trei nu mai au împrejmuirea corespunzătoare, degradată de ani de zile de când nu s-a mai făcut nimic, și oricine dorește intră pe terenuri la orice oră din zi sau din noapte. Așa se face că deseori acolo se pot vedea biciclete sau trotinete care rulează chiar pe iarbă, pentru că terenurile sunt percepute ca fiind parcuri unde oricine poate intra pentru că nimeni nu interzice. Polițiștii comunitari care păzesc complexul sportiv spun că nu există nici un afiș care să interzică accesul pe terenuri și nu pot opri oamenii să intre acolo cu biciclete sau trotinete, mai ales că nu este nici gard. 

Pe de altă parte toate anexele terenurilor, mai bine zis ale terenului sintetic, sunt degradate, nu numai gardul împrejmuitor. Plasele care protejau clădirile din zonă de mingile aruncate la înălțime au putrezit, băncile de rezerve s-au degradat grav, sunt sparte, scaunele sunt rupte, tribunele sunt degradate, nu există toalete pentru spectatori, dar nici vestiare corespunzătoare pentru copii. 

În aceste condiții, AJF Gorj, forul fotbalistic care se ocupă de organizarea competițiilor la nivel județean, nu a mai aprobat în această toamnă omologarea acestui teren sintetic iar echipele de copii sunt nevoite să plece cu copiii în județ pentru a găsi alte terenuri. Șeful AJF Gorj, Mihai Prunariu, a tras dese semnale de alarmă și a avertizat asupra faptului că terenul nu mai poate fi omologat. Acesta acuză primăria de rea voință și dezinteres în acest caz: „Nu s-a mai acceptat omologarea terenului pentru că a văzut toată lumea că nu corespunde, sunt cinci ani de când tot AJF Gorj a anunțat mereu că acest teren nu corespunde, s-au tot dat derogări, am făcut și adrese scrise către Primăria Târgu Jiu și către cluburi să se remedieze problemele dar s-a ajuns ca nici acum terenul să nu fie împrejmuit corespunzător, nu are bănci de rezerve corespunzătoare, cele existente fiind degradate, nu are toalete și nici vestiare corespunzătoare. 

Nu se vor mai putea juca meciurile de juniori acolo în acele condiții, fiecare club și-a găsit alte terenuri pentru meciurile oficiale. După părerea mea nu se vrea remedierea problemelor de acolo de parcă pe terenul sintetic nu joacă copiii orașului. Eu cred că e rea voință și dezinteres!”.

Chiar în acest an, înainte de alegeri, primarul Marcel Romanescu promitea refacerea gardului și chiar schimbarea băncilor de rezervă, cu argunmente solide, precizând atunci că lucrările sunt prinse în bugetul primăriei: "În acest an, avem prevăzută în buget amenajarea cu gard a celor două terenuri și schimbarea băncilor pe care stau jucătorii”.

Acum însă, Primăria Târgu Jiu, care a predat între timp administrarea Complexului Sportiv către Edilitara SA, se scuză acuzând interese politice în acest caz. 

Mai grav este faptul că primarul Marcel Romanescu nu vede practic care este problema reală, sau se face că nu vede, și acuză adversarii politici, ca de obicei. „Când politicul intră în viața comunității, se întâmplă ceea ce se întâmplă. Am primit, nu numai de la dumnealui (n.red.: Mihai Prunariu, președinte al AJF Gorj), culmea este că am primit și de la o angajată din cadrul primăriei Municipiului Târgu Jiu, care a fost și candidată din partea PNL, doamna Floricica Popescu, o adresă prin care ne aducea la cunoștință, cumva ne soma să facem ceva. Problemele sunt foarte multe pe raza Municipiului Târgu Jiu și întotdeauna trebuie să le prioritizăm și în funcție de buget”, a spus edilul, printre altele, răspunzând întrebărilor presei despre situația dezastruoasă în care se află terenul sintetic. 

Ce ar trebui să înțeleagă de aici părinții revoltați care trebuie acum să își ducă copiii la meciuri la Rovinari, Drăguțești, Bălești sau în alte localități? Că sportul nu este o prioritate pentru Primăria Târgu Jiu și nici copii orașului pentru că, implicit, sutele de copiii de la cluburile private sau cele școlare vor avea de suferit. Doar copii de la CSM Târgu Jiu nu vor avea probleme pentru că aceștia vor juca pe Stadionul Municipal, acolo unde alte echipe nu au acces!

Părinții revoltați spun că, în condițiile în care termenul acordat de AJF Gorj pentru remedierea problemelor nu va fi respectat, pentru ca terenul să fie omologat, vor ieși în stradă cu copiii pentru a cere să se rezolve această problemă.

Galerie foto






Vizualizări: 5,426

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: