Școală cu 12 elevi, lângă Târgu Jiu. Învățătoare: Și la sat, se face carte!

La doi pași de Târgu Jiu, în comuna Dănești, într-o școală mică, dar recent modernizată mai învață 12 elevi de la clasa pregătitoare până la clasa a patra. Învățăceii vin cu drag la școală. E foarte aproape de casă și au condiții ca la oraș.

Doamna Lavinia Cernătoiu le predă simultan. Împarte ora în patru de mai bine de zece ani. Provocarea e mare, dar acest sistem are mai multe avantaje decât minusuri. “Timpul alocat fiecărui elev e mai mare. E, de asemenea, destul de dificil să predai patru discipline într-o singură oră de curs, dar experienţa ne-a învăţat şi lucrul acesta, iar elevii nu au de suferit”, a mărturisit învățătoarea școlii din satul Văcarea. 

În acest an, sunt 12 copii în clasă. De la clasa pregătitoare, până la clasa a patra. „Cel mai mare plus al învăţământului simultan este socializarea, este dezvoltarea unor comportamente de a sprijini şi ajuta pe cei mai mici sau de a colabora între copii cu vârste diferite. Sunt foarte plăcut surprinsă de elevii mai mici care sunt foarte curioşi la disciplinele Istorie, Geografie şi întreabă când vom învăţa, de ce nu facem asta”, a mai spus Lavinia Cernătoiu. 

Cei mici s-au declarat încântați că au revenit în bănci și s-au revăzut cu colegii și cu doamna învățătoarea. „Punem în ghiozdan speranţă, voinţă, suflet, interes. Și-o amintire din vacanţă. A început şcoala, mult succes!”, le-a urat învățătoarea micilor școlari de la Dănești.

Galerie foto



Vizualizări: 6,740

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: