Parastas pentru cei trei mineri morți la Jilț

Rudele celor trei mineri care și-au pierdut viața în Cariera Jilț, în urmă cu un an, au mers la locul accidentului ca să facă parastas. „Au murit în condiții inumane”, a mărturisit fratele unuia dintre minerii decedați.

S-a împlinit un an de când trei tineri mineri și-au pierdut viața după ce tancheta în care se aflau s-a răsturnat pe un drum înnămolit. Rudele au venit în carieră să aprindă o lumânare și să facă parastas.

Drumul până la locul tragediei a mai fost umplut cu piatră, pământul a mai înghețat și la un an distanță de la nenorocirea de la Jilț, nu-ți mai ajunge nămolul până la brâu ca anul trecut. 

„E foarte greu să treci peste așa ceva. Venim să aprindem o lumânare unde au murit în condiții inumane. Ce văd acum că au amenajat drumul până aici”, a spus fratele unuia dintre minerii decedați.

Multe nu s-au prea schimbat de la tragedie. S-au mai schimbat niște șefi, alții au prins funcții mai importante, dar pentru oamenii din producție nu s-a prea făcut mare lucru. Sunt transportați cu aceleași camioane nesigure, dar e singura variantă a minerilor. 

Sursă foto: captură Digi24

Galerie foto




Vizualizări: 2,143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: