Iarna vine mai devreme în acest an

Nu ne-am despărțit încă de vară și aflăm de la meteorologi că iarna vine mai repede decât ne așteptam. Deja s-a anunțat Când apar primele ninsori în România anul acesta iar conform meteorologilor de la Accuweather pe la jumătatea lunii noiembrie va ninge. 

Anul 2024 a fost unul al extremelor din punct de vedere meteo, cu valori caniculare record în aproape toată Europa. Dar, deși încă temperatura este ridicată, meteorologii Accuweather spun că iarna vine mai repede decât ne așteptam anul acesta. Conform unei prognoze relative, aceștia precizează că în luna noiembrie apar primele ninsori în România anul acesta. În ceea ce privește Gorjul, mai exact la Târgu Jiu vor fi temperaturi negative din luna noiembrie iar în perioada 12-13 noiembrie va ninge.

Conform specialiștilor, sistemul meteorologic global are mulți factori determinanți la scară largă și la scară mică. Meteorologii  se așteaptă ca Vortexul Polar să își facă simțită prezența odată cu începutul iernii. Conform unei prognoze recente, temporare de altfel, meteorologii spun că în Europa, a apărut o zonă de joasă presiune care aduce frig și ninsori în zonele centrale, cu mult mai devreme decât se anticipa.

Cu alte cuvinte, dacă ar fi să ne luăm după aceste informații, iarna vine mai repede decât ne așteptam anul acesta. La jumătatea lunii august o analiză a NASA prezenta cea mai recentă analiză a anomaliilor oceanice, scoțând în evidență ape de suprafață mai reci decât în mod normal în regiunile centrale și estice, sub formă de „val”. Acest lucru, explică specialiștii NASA, se datorează alizeelor puternice de est care împing apele spre vest, creând vârtejuri la suprafața oceanului.

După cum bine se știe, specialiștii de la Accuweather au prognoze anticipative pe perioade ceva mai lungi, dar nu întotdeauna s-au și adeverit. Dar, conform celei mai recente prognoze, Accuweather anunță când apar primele ninsori în România anul acesta. Sunt zone în România, unde deja toamna și-a intrat în drepturi, apărând primele ploi ceva mai reci.

Din datele publicate de specialiști, ni se spune că vremea la nivelul întregului teritoriu va avea oscilații, de la valori termice ridicate, și până la fenomenele denumite freezing rain, mai ales în a doua jumătate a sezonului avut în vedere.

Accuweather mai precizează că fenomenele de freezing rain ar putea apărea relativ repede în această parte a anului, mai ales în luna noiembrie, când sunt preconizate valori termice cuprinse între 7 și chiar -2 grade. 

Galerie foto


Vizualizări: 24,930

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: