Proteste în Sănătate. Ce se va întâmpla în Gorj?

Medicii, asistenții și personalul auxiliar au din nou în stradă. Protestele au avut lic doar în București, dar sunt șanse foarte mari ca, zilele următoare, astfel de acțiuni să fie organizate și în teritoriu

Protestatarii au venit în fața Ministerului de Finanțe cu coșuri de cumpărături în care au pus apă, covrigi și hârtie igienică. Ei au afirmat că doar atât își permit să mai cumpere după ce își achită taxele și facturile. De asemenea, au afișat pancarte cu diverse mesaje, cum ar fi "Epuizați" sau "Nu lăsați sănătatea să moară". La aceste proteste au participat doar membrii Biroului Executiv al Sanitas și membrii ai sindicatului, care lucrează în București. 

"Din Gorj nu avem protestatari la București, însă rămâne de văzut ce se va întâmpla în zilele următoare. S-a făcut acel grup de lucru și în funcție de ce vik obține, se va acționa în consecință. Dacă nu suntem mulțumiți, sigur se va ajunge la grevă generală. Sunt câteva etape pe care le vom parcurge treptat și anume, purtarea de banderole albe, pichetări și apoi grevă generală. Niciunul din colegii mei nu își dorește să se ajungă la o astfel de situație, dar nu putem nici sa acceptăm, să lucrăm în aceleași condiții", a declarat Tatiana Grecu, vicepreședinte al Comisiei de Medici din cadrul Sanitas.

Vizualizări: 1,451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: