Cine a câștigat marele Trofeu al festivalului lăutarilor de la Bolboși!

Festivalul lăutarilor gorjeni „Bolboși 2024″, ediţia a XXXV-a s-a desfășurat în data de 12 septembrie, în Dumbrava Ohaba, din localitatea gorjeană Bolboși. Evenimentul a fost organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Primăria comunei Bolboși.

Devenit tradițional pentru judeţ, Festivalul lăutarilor gorjeni „Bolboși 2024″ s-a adresat tarafurilor lăutărești tradiționale care folosesc în interpretare instrumente tradiționale și respectă tradiția și autenticitatea cântecului şi portului popular. Au fost invitaţi în concurs interpreţi din Gorj, în ideea păstrării și valorificării tradiţiei populare autentice.

Ca în fiecare an, pe scena din aer liber amplasată în Dumbrava Ohaba, cele mai bune tarafuri au fost premiate de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăria și Consiliul Local Bolboși.

Marele Trofeu al Festivalului a fost câștigat de către Taraful “Ionuț Pobirci” din Pârâul de Pripor.

La secţiunea rapsozi premiuI I a fost acordat rapsodului Dorina Bidea din Tismana iar premiul II a fost câștigat la această secțiune de către rapsodul Nicolae Bălan din Motru și premiul III a fost câștigat de rapsodul Oara Mornea din Tismana.

Mențiunile la această secțiune au fot câștigate de către: Cristian Cătăroiu din Tismana, Milica Pobirci din Runcu, Emilia Ivașcu din Runcu și Macu Argint din Pârâul de Pripor.

La secţiunea tarafuri tradiţionale premiul I a fost câștigat de către taraful “Mornea Constantin” din Tismana, premiul II a fost câştigat de către taraful “Cristian Geagu Cătăroiu” din Tismana, iar premiul III a fost câștigat de către taraful “Pobirci Constantin” din Runcu.

Vizualizări: 1,602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: