15 oameni au plecat de la Teatrul "Elvira Godeanu". "Teatrul suferă de hemoragie internă"

Situație tot mai complicată la o instituție emblematică din Gorj. Se îngroașă pe zi ce trece lista angajaților care pleacă din Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu". Din februarie până în prezent, 15 salariați au plecat. Prin demisie sau demiși. 

Ultimul care a plecat este actorul Radu Botar. 

Prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, a avut o reacție dură în mediul public vizavi de situația de la Teatru. 

"Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu”, instituție fundamentală pentru comunitatea noastră, suferă de hemoragie internă. 15 este numărul persoanelor plecate prin demisie sau demiși (cărora nu li s-a mai prelungit contractul) de la teatru, din februarie până azi. Când un procent de 22,39% din totalul angajaților unei instituții în care se lucrează cu sufletul și mintea pleacă prin demisie sau sunt forțați să plece, atât instituția, cât și comunitatea suferă. 

Nu închei prin a lăuda TDEG, deși artiștii și ceilalți angajați merită toate laudele. Sunt sigur, cunoașteți activitatea și rolul acestuia în comunitate de la începuturi, din 1993, de când actorul Marian Negrescu (și el gonit din teatru acum câteva luni) a făcut “zidirea” - alături de tinerii talentați de atunci, azi actori experimentați ai teatrului nostru.

În final, nu la final, TRAG un SEMNAL de ALARMĂ, rugând conducerea instituției și a administrației locale să se OPREASCĂ din demolarea unei templu greu înființat acum 30 de ani, să se OPREASCĂ din alungarea tinerilor talentați întorși acasă să muncească, să OPREASCĂ demolarea - de Teatru, de Artă, de Echipă, de Artiști, de Repertoriu, de Cultură, de Oraș", e mesajul prefectului Iulian Popescu.

Vizualizări: 3,705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: