Inedit în Gorj! Buton de panică pentru medicii din Urgențe

Inițiativă mai puțin întâlnită la Spitalul Orășenesc Rovinari. Medicii din Compartimentul de Urgențe au la dispoziție un buton de panică în cazul în care izbucnește un conflict în spital. Printr-o simplă apăsare de buton, la fața locului ajunge, în doar câteva minute, echipa de intervenție. Până acum nu a fost nevoie să se apeleze la acest buton, însă inițiativa este menită să aducă un plus de siguranță pentru cadrele medicale.

În contextul în care în multe spitale din țară apar astfel de scandaluri în special în unitățile de primiri urgențe, spitalele iau măsuri ca medicii să-și poată defășura activitatea în siguranță. La Rovinari, de exemplu, există butoane de panică ce pot fi activate atât de medici, cât și de paznicul unității medicale. „Nu a fost nevoie până acum să le folosim și sperăm nici să nu fie nevoie. Din fericire, nu am avut incidente în unitatea medicală, însă aceste butoane sunt să asigure un climat de siguranță pentru că odată activate ajung la fața locului echipele de intervenție și Poliția”, a explicat Cosmin Vavură, manager al Spitalului Orășenesc Rovinari.

La unitatea medicală din Motru, sunt paznici angajați de spital. Nici aici nu au fost incidente, dar nimeni nu poate intra în spital fără să treacă de paznic. „Noi avem cinci angajați. Sunt paznici cu atestat, specializați, sunt pe ture. Nu au fost niciodată probleme și nici nu au voie aparținători în Urgențe. Nu am avut incidente, însă soluția este să apelăm la Poliție dacă s-ar întâmpla, iar amenzile sunt destul de mari pentru cei care tulbură liniște în spital”, a explicat medicul Alin Efrim, managerul Spitalului Municipal Motru. 

La fel și la Spitalul de Urgență din Târgu-Cărbunești. Unitatea medicală are angajați paznici care asigură paza spitalului. Nici aici nu au fost incidente astfel încât să fie nevoie de intervenția Poliției.

Vizualizări: 705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: