Vorbește de nouă mii de plecări din CE Oltenia în zece ani

Complexul Energetic Oltenia riscă să mai rămănă cu o mână de angajați peste zece ani. Președintele Federației Naționale Mine Energie a declarat că programul de restructurare ar însemna pierderea a nouă mii de locuri de muncă până în 2032.

“Costul social va fi pierderea a nouă mii de locuri de muncă în următorii zece ani. Dacă nu mai repede. Se pierd cinci mii de locuri de muncă în patru ani, dar eu sunt convins că se vor pierde și în viitor. Sunt foarte multe semne de întrebare”, a spus Dumitru Pîrvulescu, la Tele3.

Despre modul în care statul de plată al companiei se va subția de la an la an a vorbit și managerul companiei, Daniel Burlan. Peste trei ani, CE Oltenia va rămâne cu aproape jumătate din numărul de salariați pe care îi are în prezent.

“Din 11 mii de salariați pe care îi avem în activitate, la sfârșitul lui 2025, vor mai rămâne cam 6.100, cam o mie de salariați pe an vor pleca. Prin externalizarea Craiovei II, unde sunt patru sute și ceva de salariați, plus circa 1.600 care îndeplinesc condițiile de pensionare până la sfârșitul anului, e numărul de personal care se reduce în acest an”, a spus Daniel Burlan, la Gorj TV.

După estimările făcute de oficialii companiei, în fiecare an, circa 600 de mineri și energeticieni se vor pensiona. 

Vizualizări: 2,077

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: