Probleme cu exproprierile în zona Jilț. Oficial CE Oltenia: Oamenii exagerează cu pretențiile!

Oficialii Complexului Energetic Oltenia se plâng că au probleme mari cu privire la exproprierile din zona Jilț Nord. Spun că ar fi proprietari care au pretenții prea mari pentru terenurile pe care le dețin în zona unde ar trebui să înceapă excavările. Ion Rușeț, consilier al Directoratului companiei, spune că sunt localnici din Runcurel care ar cere sute de mii de euro ca să se mute din calea utilajelor. În aceste condiții, compania se gândește dacă mai este rentabilă extinderea carierei Jilț Nord.

Ion Rușeț a subliniat că zona Jilț Nord are cele mai mari probleme când vine vorba de exproprieri. Oamenii care au proprietăți acolo ar avea cerințe care depășesc limita decenței și că ar cere sute de mii de euro pentru o locuință în Runcurel, de exemplu.

„Există mari probleme legate de exproprierile de la Jilț Nord. Există oameni care exagerează cu pretențiile acolo. Există o blocare care depășește limita decenței de către unii proprietari cu privire la achiziționarea de case, nu de terenuri și atunci se pune problema dacă nu cumva e mult mai convenabil pentru CEO să mai continue activitatea după 2026 Cariera Jilț Sud. Dacă vor continua presiunile cu sumele de ordinul sutelor de mii de euro cerute pentru o locuință în zona Runcurel, va fi o problemă. Este știut că va continua activitatea de la Roșia și Pinoasa”, a declarat Ion Rușeț, la Radio Infinit.

Cariera ar urma să se extindă peste satul Runcurel, în apropierea comunei Mătăsari. Aici mai trăiesc circa 100 de persoane. De aproape șapte ani, guvernanții au aprobat o ordonanță care permite extinderea carierei, dar localnicii nu sunt de acord cu despăgubirile oferite de companie. Mulți le-au contestat în instanță și au cerut mai mult.

Compania a cumpărat teren în comuna Telești, să-i mute pe cei din Runcurel, dar oamenii nu au de gând să plece din curțile lor până nu primesc despăgubiri mai mari decât le oferă statul.

4,5 milioane de tone de lignit pe an ar trebui să scoată excavatoarele din zona Jilț Nord.

Vizualizări: 3,578

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: