Rabla Clasic şi Rabla Plus 2022 au început cu o amânare

Programele Rabla Clasic 2022 şi Rabla Plus 2022 au început în stil românesc, cu o amânare, pentru că data anunțată inițial de autorități nu a fost valabilă. Cele două programe pentru cumpărarea de mașini noi trebuiau să demareze pe data de 4 februarie, în Vinerea Verde.

Ediţia din acest an a programului “Rabla” trebuia să înceapă pe data de 4 februarie în Vinerea Verde și de data aceasta programul pentru stimularea înnoirii parcului auto prevedea alocarea banilor în mai multe etape.

Într-o postare recentă Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că a trimis ghidurile pentru Programele Rabla Clasic 2022 şi Rabla Plus 2022 pentru publicare în Monitorul Oficial în data de 02.02.2022 și din acest motiv data de lansare va fi amânată.

“Ghidurile pentru Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus 2022 au fost trimise spre publicare în Monitorul Oficial în data de 02.02.2022. Ulterior publicării se vor lansa Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus 2022, cel târziu pe 8 februarie”, a precizat AFM. În luna ianuarie ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, declara că ediţiile din acest an a programelor Rabla și Rabla Plus vor demara pe data de 4 februarie, în Vinerea Verde, cu un buget de 1,2 miliarde lei.

Printre noutăți se numără și desfășurarea celor două programe conform unei programări pe trei ani, anunța la acel moment într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Tanczos Barna. Cea mai importantă modificare implementată pentru Programul Rabla 2022 constă în mărirea bonusului de casare: cei care vor să cumpere un autoturism nou prin acest program pot preda la Remat două mașini cu o vechime mai mare de 15 ani.

Vizualizări: 1,183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: