CE Oltenia prezintă bugetul sindicatelor

Oficialii Complexului Energetic Oltenia vor prezenta, luni, bugetul creionat pentru acest an în fața liderilor de sindicat. Va avea loc prima discuție pe buget în cadrul negocierilor privind noul Contract Colectiv de Muncă. Se știe clar că liderii de sindicat vor salarii mai mari pentru oamenii din producție, în special, dar cei din fruntea companiei nu au oferit vreo poziție în ce privește o eventuală creștere salarială.

Ion Rușeț, consilier al Directoratului companiei, a explicat că, luni, proiectul de buget va fi prezentat liderilor de sindicat.

Se vor dezbate, de asemenea, și planurile pe care le are compania pentru următorii ani. “Luni, avem prima întâlnire. Ne propunem să prezentăm proiectul de buget pentru anul 2022 partenerilor sociali. Aceasta va fi prima discuție. Avem această obligație. Va fi o discuție aplicată, poate cu mulți nervi, legată de programul de restructurare. Programul a avut o formă care a fost prezentată inițial sindicatelor, apoi a fost revizuit. Avem răspunsul Comisiei. Știm că din 2026, vor rămâne trei grupuri energetice și doar patru cariere”, a declarat Ion Rușeț, la Radio Infinit.

Liderii sindicatelor au mari așteptări de la negocierile privind noul act adițional la Contractul Colectiv de Muncă. Au spus ferm, în multe rânduri, că vor milita pentru salarii mai mari din acest an mai ales că vârsta angajaților din producție este înaintată, oamenii au mult de muncă și se știu condițiile grele în care își desfășoară activitatea. Toate coincid și cu o perioadă în care prețurile alimentelor au explodat. La fel, și utilitățile ori carburanții.

Vizualizări: 2,436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: