Cu câți salariați mai rămâne CE Oltenia în trei ani

Complexul Energetic Oltenia își va înjumătăți numărul de salariați în nici trei ani. Până la finalul anului 2025, compania va mai număra circa șase mii de angajați. Numai în acest an, vor pleca aproximativ două mii. Este vorba, mai exact, despre cei 400 de angajați de la Craiova II, ce se va externaliza, și încă 1.600 de mineri și energeticieni care urmează să iasă la pensie până la sfârșitul acestui an.

În prezent, Complexul Energetic Oltenia mai are aproximativ 11 mii de angajați. Daniel Burlan, managerul companiei, a explicat, la Gorj TV, cum va evolua personalul în următorii trei ani: “Din 11 mii de salariați pe care îi avem în activitate, la sfârșitul lui 2025, vor mai rămâne cam 6.100, cam o mie de salariați pe an vor pleca. La sfârșitul lui 2022, se va permite pensionarea celor care au fost încadrați în anumite categorii de muncă, fie că e grupa I sau a II-a, eu cred că li se vor recunoaște condițiile speciale și, prin externalizarea Craiovei II, unde sunt patru sute și ceva de salariați, plus circa 1.600 care îndeplinesc condițiile de pensionare până la sfârșitul anului, e numărul de personal care se reduce în acest an”.

De la anul, vor pleca alte câteva sute de angajați. În fiecare an, estimează Burlan, vor ieși la pensie peste 600 de oameni din minerit și energie.

Dacă va rămâne fără specialiști, CE Oltenia va apela și la alte societăți, cum ar fi Minprest. „În următorii ani, vor exista între 600 și 700 de salariați care îndeplinesc condiții de pensionare anual. Vor rămâne activități descoperite. Poate există un număr de personal mai mare care îndeplinește condiții de pensionare. Suntem pregătiți prin acele dosare solicitate să înlocuim personal sau să atragem activități care pot fi făcute de Minprest, plătiți undeva la un alt nivel, nu un salariu minim”, a mai spus Daniel Burlan.

În prezent, media de vârstă în rândul angajaților companiei este de 50 de ani.

Vizualizări: 4,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: