CE Oltenia face o nouă analiză a stării de sănătate a salariaților

Tot mai mulți angajați ai Complexului Energetic Oltenia nu mai apucă să iasă la pensie. Din cauza bolilor dobândite la locul de muncă ori a altor afecțiuni, tot mai mulți mineri și energeticieni ajung să moară. Doar în acest an, au murit opt salariați. Ultimul deces a fost înregistrat în urmă cu câteva zile. Un salariat de la Ișalnița a făcut infarct chiar de ziua sa de naștere. Avea 52 de ani.

Opt angajați ai companiei energetice au murit numai în acest an. Tragediile sunt tot mai multe cu fiecare an. Mulți salariați au căpătat boli grave tocmai din cauza condițiilor dificile în care lucrează de zeci de ani. E și motivul pentru care ei speră să se poată pensiona anticipat.

În urmă cu doar câteva zile, un salariat în vârstă de 52 de ani, de la Ișalnița, a murit pe patul de spital chiar de ziua sa de naștere. Nu a mai apucat pensia.

“Orice plecare din rândul nostru este tristă. Plecarea colegului meu de la Craiova este un moment de tristețe. Nu aș putea să fac o apreciere, să spun dacă a fost o cauză naturală, dacă a fost o îmbolnăvire datorită profesiei. Nu sunt în măsură să fac această apreciere. Este știut faptul că, în activitatea minieră și energetică, există condiții grele de muncă și aceste condiții pot să genereze probleme de sănătate în rândul celor care își desfășoară activitatea. Este un lucru știut, acceptat, asumat și de lucrător, și de conducători, dar regret că un nou coleg ne părăsește”, a comentat, la Radio Infinit, Ion Rușeț, consilier al Directoratului CE Oltenia.

Media de vârstă din companie este înaintată. Cei mai mulți salariați din producție, în special, au peste 50 de ani. Mii de angajați speră să iasă la pensie anticipat, la 52 de ani, asta fiind pentru mulți singura șansă de a mai prinde pensia.

O comisie din partea companiei analizează situația angajaților care au dobândit boli grave la locul de muncă și a transmis că o va face publică în perioada următoare.

Vizualizări: 3,783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: