Negocierea noului CCM a început cu "nimic concret"

Luni a început negocierea noului Contract Colectiv de Muncă al salariaților din Complexul Energetic Oltenia, dar ședința a fost una de scurtă durată, iar bugetul de venituri și cheltuieli pe acest an nu a mai fost prezentat.

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, spune că bugetul nu a fost prezentat așa cum trebuia, fără a oferi prea multe detalii de cele discutate în ședință. ”Nu a fost prezentat, în linii mari, nimic concret. Vedem zilele viitoare ce o să se mai întâmple. Trebuie să fie pus în discuție bugetul data viitoare, vineri”, a spus Pârvulescu.

Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea CEO din Cariera Minieră Jilț, spune că vineri va fi prezentat bugetul, dar și planul de restructurare. ”Acum când a fost nu s-a pus în discuție bugetul. A rămas ca vineri, la ora 10:00, să ne întâlnim pentru a ne prezenta bugetul și planul de restructurare. Vor trimite către toate federațiile planul de restructurare și doar de vineri încolo putem discuta ceva concret”, a spus Popescu.

Astfel, mii de mineri și energeticieni din cadrul companiei energetice vor mai avea de așteptat în ceea ce privește vestea despre majorarea salarială așteptată. La fel, vești cu privire la modul în care numărul de salariați va fi redus cu două mii.

Vizualizări: 3,454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: