Pîrvulescu (FNME): La fiecare coleg care pleacă, intră altcineva, dar pe o perioadă determinată

“La fiecare coleg care iese, intră altcineva dintre cei selectați, dar pe o perioadă determinată”. Este declarația făcută de liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, în contextul reducerii de personal ce a fost creionată în programul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia.

Selecția noilor angajați se va face din teancurile de cereri de angajare care au fost depuse în ultima perioadă. Două mii de oameni au făcut cerere de angajare.

“S-a discutat despre acele cereri depuse la CEO de terțe persoane pentru selecție. În momentul în care un coleg va ieși la pensie, altul îi va lua locul, dar pe o perioadă determinată, astfel ca la finalul anului, imediat după ce trecem în anul următor, să avem minus două mii. Dar anul acesta avem nevoie să avem același număr ca acum, ca să facem producția de cărbune și electricitate. La fiecare coleg care iese intră altcineva dintre cei selectați, dar pe o perioadă determinată”, a anunțat Dumitru Pîrvulescu, la Tele3.

Pîrvulescu a ținut să sublinieze că, din punctul său de vedere, planul de restructurare nu înseamnă nici de departe salvarea companiei. Dimpotrivă.

„Sper să le deschidă Dumnezeu mințile să își dea seama că au făcut o prostie cu acest program. Vedeți cum au crescut prețurile la energie. Cei care cumpără sunt disperați. S-au vândut pachete de energie pe 2024 – 2025 la prețuri foarte mari. Asta nu ne dă speranțe că prețurile vor scădea prea mult în România”, a mai precizat liderul FNME.

Anul acesta, două mii de salariați vor pleca din companie. Circa 1.600 vor ieși la pensie. Se adaugă alți 400 de la Termocentrala Craiova II, care va fi externalizată.

În prezent, compania mai numără circa 11 mii de angajați.

Vizualizări: 4,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: