Un renumit festival lăutăresc din Gorj este pus sub semnul întrebării

O nouă ordonanță a austerității ar putea bloca desfășurarea unui renumit festival lăutăresc din Gorj. Autoritățile locale din comuna Bolboși, acolo unde ar urma să se desfășoare festivalul, susțin că evenimentul ar putea și blocat de o ordonanță pe care o pregătește Guvernul, prin care ar fi blocate toate aceste evenimente.

Edilul din comuna Bolboși speră să nu se ajungă aici pentru că există bani pentru organizarea evenimentului din septembrie și este partener și Consiliul Județean Gorj.

"Este un festival renumit în Gorj pe care noi îl găzduim. Festivalul Lăutăresc este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj și ar trebui să se desfășoare în perioada 11-12 septembrie. Am înțeles că Guvernul va da o ordonanță de urgență prin care va obliga toate UAT-urile să sisteze aceste manifestări. Eu sper să nu se întâmple asta pentru că festivalul este și pe agenda culturală a Consiliului Județean Gorj, noi avem bani alocați pentru organizarea acestui festival cu tradiție ajuns la cea de XXXV-a ediție", a declarat primarul Viorel Rotaru.

Autoritățile locale au alocat suma de 20.000 de lei pentru organizarea evenimentului, dar și pentru acordarea câtorva premii participanților.

Vizualizări: 1,744

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: