Crește tariful apei într-o comună din Gorj

E supărare în comuna Bâlteni, unde oamenii au aflat că tariful la apă s-ar putea dubla. Acum costă în jur de trei lei metrul cub, dar rețeaua de apă este administrată de o societate aflată în subordinea Consiliului Local, societate ce e îngropată în datorii și riscă falimentul. Pentru că i-ar fi imposibil să continue activitatea, aleșii locali vor să predea serviciul de apă Companiei de Apă din Craiova. 

Informația a fost făcută publică de primarul ales al comunei Bâlteni, Marius Popescu. Tot el a confirmat că odată ce se va preda sistemul de apă, automat, va crește și tariful.

 „Avem două variante și vreau să fiu corect: să rămânem fără apă sau să creștem tariful. Compania de Apă ne va tăia apa. Compania de Apă Bâlteni livrează apă cu 2,74 lei și o cumpără cu 2,70. O vând cu un profit de 40 de bani la metrul cub. Nu se acoperă nici mentenanță, motorină, TVA facturi. Suntem singura comună care are apa 2,70. Se impunea o majorare treptată. Din 2018 până în prezent, Compania de apă din Bâlteni nu a mai plătit nicio factură. S-a plătit anul trecut când am făcut o reeșalonare. Și acum o lună la fel. S-a aprobat de Consiliul Local să predăm apa la Craiova”, a mai spus Marius Popescu, la Accent TV. 

În urmă cu câteva săptămâni, comuna a rămas fără apă pentru că societatea nu a plătit mai departe facturile către Compania de Apă din Craiova. Primăria a reușit să obțină o reeșalonare a datoriei, astfel că oamenii au din nou apă la robinete. 

Vizualizări: 5,225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: