Val de pensionări la Complexul Energetic Oltenia

Un val de pensionări va urma, luna viitoare, la Complexul Energetic Oltenia. Minerii și energeticienii, care îndeplinesc condițiile de pensionare, și-au depus deja dosarele.

Salariații CEO vor să se retragă din activitate și să se pensionseze pe Legea nr.197/2021. Noua lege, care va intra în vigoare la 1 septembrie, va reduce pensiile minerilor.

”Oamenii, în lunile astea două, iulie-august, și-au depus dosarele, aproape toți care aveau condiții. Nu am cunoștințe de fiecare salariat în parte, care a depus și care nu a depus, dar din ce știu și eu și din ce discuții am avut cu colegii, cam toți cei care au condiții au așteptat până în august, știind că se va schimba legea pensiilor de la 1 septembrie și și-au băgat masiv dosarele de pensionare. Dar, conform legii, ele durează vreo 45 de zile. Sunt foarte mulți care au dosarele în lucru și valul de pensionări va fi, probabil, peste o lună, două, când se vor da deciziile. Știu câteva persoane care au condițiile, dar care nu își bagă dosarul, vor să mai lucreze”, spune președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, pentru Radio Infinit.

Pensiile minerilor și energeticienilor vor scădea în funcție de cât au lucrat înainte de 2001, în condiții deosebite. La perioada de ieșire la pensie, adică de reducere a vârstei de pensionare, rămân aceleași condiții ca până acum.

Vizualizări: 5,915

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: