Gorj: Un primar a renunțat la indemnizația pe o lună, ca să-și ia subalternii salariile

Un primar din Gorj a fost nevoit să renunțe la indemnizația de primar pe o lună, pentru ca angajații să-și poată primi salariile. Este vorba de Liviu Cotojman, edilul din Roșia de Amaradia.

Edilul a fost oarecum forțat să ia această decizie, deoarece nu putea să deblocheze salariile.

"Nu este ceva care mă bucură sau ceva cu care să ne lăudăm. Avem proiecte la care a trebuit să asigurăm cofinanțările și, în plus, stăm foarte prost cu încasările. Am fost pus în situația de a renunța o lună la indemnizația mea, deoarece aveam nevoie de 7.000 de lei pentru a putea ridica salariile. Ca să nu blochez salariile și să nu las oamenii fără bani, am renunțat eu la indemnizație. Nici acum nu am reușit să strângem banii, dacă ar fi trebuit să ne bazăm pe încasări", a declarat Liviu Cotojman.

Și luna viitoare, salariile angajaților primăriei Roșia de Amaradia sunt sub semnul întrebării. Edilul și-a făcut un credit la bancă în acest timp.

"Cheltuielile lunare cu salariile sunt de 140.000 de lei. Luna viitoare suntem tot pe avarie. Poate ne intră ceva cote de la finanțe. Este posibil ca funcționarii să ia doar jumătate din salariu. Așteptăm și o rectificare bugetară ca să ne redresăm. Vă spun sincer că mi-am făcut un credit de nevoi personale, ca să mă descurc în această perioadă cu banii și să nu las funcționarii fără salarii", a mai spus Liviu Cotojman.

Vizualizări: 7,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: