Discuții în CJ pe proiectele de sute de milioane ale Aparegio. Străzile sunt ”răvășite” de ani de zile

Alte planuri de proiecte de sute de milioane de euro derulate de Aparegio Gorj, însă ceea ce s-a realizat până acum este greu de observat. După fiecare ploaie străzile din Târgu Jiu sunt inundate, iar în comune sunt probleme serioase cu furnizarea apei potabile, deși Aparegio prezintă proiecte de sute de milioane de euro în execuție sau în plan. 


Consiliul Județean Gorj a aprobat un studiu de fezabilitate cu o valoare a proiectelor pentru infrastructură de apă a Aparegio de peste 264 de milioane de euro. Consilierul Mihai Olaru a cerut scoaterea acestui proiect de pe ordinea de zi dat fiind că este așteptat, de mai multe ședințe, un raport care să prezinte situația infrastructurii de apă în Gorj. 


”Dacă vă aduceți aminte, la ultima ședință rămăsese ca o să ne fie prezentat raportul ADIA, legat de calitatea serviciilor de apă și canal. Acum avem pe ordinea de zi, înainte de a ne fi prezentat acel raport, un proiect de hotărâre prin care aprobăm strategia pentru investiții mai mari de 264 milioane de euro în aceste servicii. Mi se pare ca, în lipsa acelui raport, nu am face decât să dăm un vot orbește pentru cheltuirea unor bani, fără a ști dacă ce am făcut în prima etapă a proiectului a fost eficient sau nu a fost eficient. Vreau să menționez și faptul că vorbim despre un proiect etapizat, pentru care s-a solicitat prelungire, asta înseamnă ca a fost implementat cu întârziere, de aici rezultă clar ca au fost dificultăți în implementare. 

Ceea ce mi-aș dori eu este să măsurăm dacă investițiile pe care le-am făcut în cadrul acestui proiect au fost eficiente și dacă nu au fost eficiente, să le facem să fie. Numai ca nu putem să facem acest lucru fără să știm ce s-a întâmplat și să facem o analiză clară a modului în care a fost cheltuiți acești bani de către Aparegio. Cred ca e de datoria noastră sa supraveghem tot ce se întâmplă acolo și sa avem grijă ca aceste investiții să aibă un impact pozitiv asupra utilizatorilor serviciilor de apă-canal”, a intervenit consilierul Mihai Olaru.

Consilierul județean Ion Călinoiu, membru în conducerea Aparegio, a susținut cauza Aparegio, însă destul de slab neavând multe argumente.


“Sunt prioritare aceste servicii, sunt în plină execuție. Municipiul Târgu e răvășit, Novaciul e răvășit. De ce? Pentru ca toate sistemele astea vechi, de peste zeci de ani nu mai sunt de niciun fel corespunzătoare în ceea ce privește servicii de calitate. Acum asta se face. Este în execuție și va fi clar benefic acest proiect”, a decalat Călinoiu. 

“Vorbim de patru ani de investiții, 2020-2024. Spuneți concret o investiție finalizată care funcționează. E vreo investiție finalizată?”, a întrebat consilierul Mihai Olaru. 


“Nu e niciun contract care să depășească termenul. Sunt în execuție. Sunt în curs de execuție la Târgu Jiu, la Novaci, la Țicleni”, a răspuns Ion Călinoiu. Cu toate acestea, proiectul a trecut de votul CJ Gorj.

Vizualizări: 2,113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: