Un primar din Gorj cere daune uriașe de la ANAF

Primăria Aninoasa din județul Gorj a avut parte mai mulți ani de un blocaj financiar, cauzat de un control al ANAF. Primăria nu a putut să accese fonduri europene, din cauza unei datorii pe care au constatat-o cei de la ANAF, dar care după ani de procese s-a dovedit nereală. Mai exact, prejudiciul era de 2 milioane de lei, privind modernizarea unui drum comunal.

Astfel, din anul 2016, primăria s-a judecat cu cei de la ANAF pentru a le demonstra că sancțiunea acordată este una nelegală. Vestea bună a venit de la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde Primăria Aninoasa a avut câștig de cauză.

Acum primarul vrea să se facă dreptate și a redeschis un nou dosar în instanță prin care își dorește daune, iar prejudiciile create în toți acești ani să fie recuperate.  

”Am făcut zilele trecute repunerea pe rol a unui dosar deschis la Tribunalul Gorj. Am cerut daune și să fie reparate toate prejudiciile care au fost rezultate în urma acelei inspecții care s-a dovedit a fi nelegală. Am solicitat peste 30 de miliarde de lei (n.r. vechi). De asemenea, și o sumă care se referă la un proiect care viza reabilitarea primăriei. Să ajungem să semnăm acea finanțare, era nevoie de un certificat de atestare fiscală. Atunci s-a constatat faptul că Aninoasa are datorii mari. Am solicitat ANAF-ului să ne radieze acele datorii, iar mai apoi vom accesa fonduri europene”, a spus Ilie Petroi, primarul din Aninoasa.  

Sunt însă câțiva ani pierduți, în care localitatea nu s-a putut dezvolta, ani pe care nu îi mai poate da nimeni înapoi.

Vizualizări: 1,446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: