O firmă din Austria vrea să facă proiectul pentru telegondola dintre Novaci și Rânca

Autoritățile din Novaci readuc în discuție proiectul privind realizarea unei telegondole între Novaci și Rânca. O astfel de investiție este de anvergură. Ar costa mult, dar ar și atrage mai mulți turiști în zonă. Primarul din Novaci a anunțat că o firmă din Austria face deja studii în zona montană ca să contureze un proiect și un traseu.

Edilul Dumitru Leuştean, din Novaci, susține că turistii și-ar putea lăsa mașinile în oraș, unde a identificat un teren de circa patru hectare, pe care l-ar putea transforma într-o parcare.

Telegondola ar urma să plece din Novaci până în stațiunea Rânca. Deja, o firmă din Austria se ocupă de etapa premergătoare demarării investiţiei. „În momentul de faţă se lucrează la notele conceptuale, iar o parte din date au fiost întocmite. Se ocupă de această etapă o firmă de specialitate de la nivel internaţional cu o experienţă mare în acest domeniu. Specialiştii au vizitat zona şi au studiat toate aspectele şi problema se pune doar de partea financiară. Va urma să se efectueze studioului de prefazabilitate şi fezabilitate“, a menţionat Dumitru Leuştean.

Investiția ar putea atrage în zonă și mai mulți turiști. Și nu doar în sezonul de iarnă, ci și în restul anului. Peisajele din zona montană sunt copleșitoare în orice anotimp.

Mai rămâne ca autoritățile să facă rost de bani pentru o asemenea investiție. Din bugetul local, primăriei i-ar fi imposibil să pună bazele telegondolei. Singurele variante sunt să atragă fonduri europene sau să ceară bani de la Guvern. „Este un proiect de anvergură, destul de costisitor. Investiţia se opoate realiza din fonduri europene sau guvernamentale. Este un proiect cunoscut la nivel guvernamental şi sperăm să găsim finanţarea necesară", a mai transmis Dumitru Leuștean.

Vizualizări: 1,379

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: