Medic cercetat disciplinar: E o mizerie

Medicul chirurg Claudiu Soare susține că managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, vrea că orice preț să-l sancționeze și că l-a determinat pe un coleg din unitatea spitalicească să formuleze o sesizare împotriva sa. Soare a trebuit să dea explicații în comisia de disciplină după ce a fost acuzat că a închis saloane și nu au avut unde să interneze pacienți. 


Soare a declarat că în comisia de cercetare disciplinară a dovedit că ceea ce s-a scris în sesizare este o minciună, dar tot se așteaptă la o sancțiune, pentru că așa și-ar dori Vienescu. ”Comisia a spus că nu am nicio vină și că totul a fost o mizerie, pe românește, dar mă aștept să se ia o măsură împotriva mea”, a menționat Soare. 

Referitor la acuzația că a închis saloanele și nu au putut fi internați pacienți, Soare a spus că au fost închise pentru câteva ore, pentru curățenie, și că în acest interval de timp nu a fost nevoie pentru alți bolnavi. De asemenea, spune Soare, în secția medicului care a făcut sesizarea erau trei paturi libere. Saloanele au fost închise de la 14:45 până la ora 18:00, a spus medicul Soare. 


”Plângerea a fost făcută la îndemnul managerul pentru că managerul Vienescu a făcut un scop din a mă penaliza pe mine probabil pentru a mă schimba de șa șefia secției Chirurgie II.

Pot să spun că fermitate că este o sesizare jignitoare, mincinoasă și calomnioasă s-a stabilit că tot ceea ce a scris dumnealui acolo este fals”, a declarat medicul Claudiu Soare la Radio Infinit.


Claudiu Soare a avut mai multe reacții publice legat de probleme din spital. El a sesizat lipsa unor medicamente, pene de curent sau că plouă în sala de operație. Soare este și consilier județean și a adus mereu la cunoștință CJ Gorj situația din spital, dat fiind că unitatea spitalicească este coordonată de Consiliul Județean Gorj. 

Vizualizări: 3,831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: