Cimbrul, remediu naturist pentru multe probleme de sănătate

Cimbrul este o plantă pe care toată lumea ar trebui să o aibă în bucătărie. Proprietățile sale vindecătoare și nutriționale sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. 

Cimbrul este o plantă mică, cu gust și miros intens. Îi plac regiunile mai sudice și are nevoie de mult soare pentru a înflori. Această plantă este considerată a fi de origine mediteraneană, iar astăzi este răspândită în toată lumea. Genul cimbru include multe specii, dintre care cimbrul comun este cel mai des folosit în tratament, cunoscut și sub numele de cimbru de grădină.

Cimbrul este unul dintre medicamentele cele mai ieftine disponibile pentru toată lumea. Printre altele, conține borneol, carvacrol, timol, saponine, tanin, glicozide, vitamine A, C, D, complex B, magneziu, fosfor, potasiu și zinc. Este folosit în mod tradițional pentru a trata anemie, febră, indigestie, respirație urât mirositoare și mahmureală. Este considerat a fi eficient împotriva tuturor tipurilor de crampe și pentru a atenua simptomele în timpul PMS. 

Cimbrul este benefic pentru stomac, motiv pentru care este adesea folosit la gătit. Este recomandat copiilor, deoarece respinge parazitii, in special viermii, si de asemenea întărește organismul copilului. Cimbrul întărește plămânii și îi curăță de mucus. Acționează împotriva tuturor tipurilor de spasme, tuse, bronșită, astm și dificultăți de respirație. Calmează nervii, dar nu induce somnul. Luați-l dacă suferiți de tensiune, nervozitate, insomnie, coșmaruri și dureri de cap. Ceaiul de cimbru ajută la tuse și bronșită și are efect antiseptic, așa că faceți gargară cu dureri în gât. 

Vizualizări: 1,455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: