Mai mult decat ameliorare, află despre ce tratament există pentru rinita alergica la copii

Sensibilitatea crescută la unii factori exteriori poate cauza rinita alergică - o afecțiune respiratorie ce ne dă bătăi de cap. În unele situații, sistemul imunitar poate detecta substanțe de altfel inofensive pentru ceilalți oameni, care declanșează stări și senzații neplăcute. Știai că la cei mici lucrurile pot sta chiar și mai rău? Ei nu dispun de aceeași capacitate de a se confrunta cu astfel de manifestări ca în cazul celor mari. Cu toate acestea, poate fi urmat un tratament pentru rinita la copii, remediile naturale și aparent simple fiind printre cele mai optime soluții.

Rinita alergică este o problemă des întâlnită la copii

Este cauzată în general de o inflamație sau de o iritare a mucoasei nazale. Această inflamație poate fi rezultatul a mai mulți factori, având simptome inconfortabile. Însă, este posibil sa încercati un tratament rinita copii natural, care să-l ajute pe cel mic să se confrunte cu afecțiunea. 

Cauzele care pot duce la apariția rinitei alergice la copii:

●      Virusurile. Știai că infecțiile virale sunt cea mai des întâlnită cauză a rinitei alergice? Chiar și o răceală obișnuită o poate declanșa. 

●      Alergiile. Când ai de-a face cu alergenii inhalatori (praf, păr de animale, polen sau mucegai) poți atrage și o rinită alergică. Drept urmare, răspunsul sistemului imunitar va fi exagerat și neplăcut pentru persoana afectată. Simptomele pot fi strănutul, mâncărimea sau secrețiile nazale.

●      Factorii iritanți. Fumul, praful, parfumurile puternice și chiar aerul uscat pot irita căile nazale, ducând în cele din urmă la o rinită non-alergică. 

Simptome ale rinitei alergice la copii:

Simptomele specifice ale rinitei alergice la copii pot varia în funcție de cauze și de severitatea alergiilor avute. Uite câteva dintre cele mai obișnuite semnale:

●      Nasul înfundat, nasul care curge. Acesta este un semnal de bază al rinitei, la cei mici sau la oamenii mari în egală măsură. Secrețiile nazale în acest caz pot varia și în ceea ce privește culoarea, în funcție de cauze. 

●      Strănutul. Strănutatul frecvent este un răspuns des întâlnit la iritarea sau inflamația nasului. 

●      Congestia. Un nas înfundat sau un nas care este blocat poate face respirația foarte dificilă, mai ales pe timpul nopții. 

●      Tusea. Tusea poate fi stârnită de mucusul din gât care este deranjant. 

●      Durerile în gât. Inflamația și iritația pot duce la durerile în gât, mai ales când vorbim de o infecție virală.

●      Mâncărimea în zona nasului și a ochilor. Și acestea două sunt simptome des întâlnite în cazul unei rinite alergice. 

Ce tratamente există pentru rinita alergica la copii

Chiar dacă nu este un remediu absolut pentru rinită, există o serie de tratamente naturale care pot fi încercate și aplicate pentru a diminua simptomele neplăcute ale alergiei la copii. Poți, de asemenea, consulta și cartea VindecaDai pentru a înțelege mai bine ce este rinita, cum se manifestă și ce se poate face pentru a o combate. 

●      O soluție salină poate ajuta la eliberarea mucusului și poate alina de asemenea căile respiratorii. 

●      Aplicarea unei comprese calde pe nasul sau fruntea copilului poate ameliora congestia.

●      Utilizând un umidificator de aer poți ajuta pe copilul tău să respire mai ușor, mai ales pe timp de noapte. 

●      Știai că pentru copiii de peste 1 an, o linguriță de miere poate ajuta la calmarea unui gât inflamat, în cazul unei rinite? 

●      O baie de aburi poate ajuta considerabil eliberarea mucusului la ușurarea congestiei.

Recomandat este ca tu să comunici cu medicul pediatru înainte de a încerca orice fel de remediu pentru copilul tău. 

Contact:

+4 0726 718 293

[email protected]

Sursă foto: freepik.com

Vizualizări: 918

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: