Persoanele care consumă ardei iute sunt mai longevive

Beneficiile ardeiului iute pentru sănătate sunt multiple iar acestea sunt demonstrate științific. Cei care consumă regulat ardei iute nu au probleme cardiovasculare și nici reumatismul nu îi afectează existând studii care arată că acești oameni pot trăi mai mult.

Ardeiul iute este una dintre legumele cu numeroase beneficii pentru organism. Consumul său regulat poate preveni bolile cardiovasculare, poate ameliora reumatismul, poate combate cancerul, poate stimula pancreasul și ajuta la funcționarea plămânilor.

Oamenii de știință susțin că persoanele care consumă frecvent alimente picante nu doar că sunt mai longevive, dar sunt și mai puțin predispuse la afecțiuni și boli grave, precum cancerul, bolile de inimă și cele respiratorii.

Un studiu global, publicat în British Medical Journal, a arătat o conexiune clară între consumul de alimente picante și speranța de viață. Cercetătorii au analizat obiceiurile a aproximativ 500.000 de oameni din China, cu vârste între 30 și 79 de ani. Rezultatele au indicat că cei care mâncau aproape zilnic alimente picante și iuți au trăit mai mult și s-au îmbolnăvit mult mai rar de boli grave sau fatale.

Vizualizări: 1,132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: