Încă un spital din Gorj apelează la teleradiologie

După Spitalul din Târgu Jiu și cel din Novaci, și spitalul din Târgu-Cărbunești caută servicii de tele-radiologie. Pentru că nu are suficienți medici radiologi, unitatea medicală vrea să acopere gărzile cu specialiști care să dea diagnosticul de la distanță. 

În prezent, la spitalul din Târgu-Cărbunești, sunt doi medici în laboratorul de radiologie, dar unul nu are competențe pentru a folosi Computerul Tomograf așa că e lesne de înțeles că nu pot fi acoperite gărzile.

„Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești dorește achiziționarea acestor servicii deoarece în momentul de față, activitatea din cadrul Laboratorului de radiologie se desfășoară cu 2 medici (1 medic nu are competente CT) care nu pot acoperi linia de garda. Din totalul de garzi de 30-31 de pozitii unitatea noastra nu poate acoperi decat maxim 13-14 garzi, restul garzilor trebuie acoperite cu medici colaboratori externi prin teleradiologie. In plus in garda medicului fara competente CT trebuie asigurate si investigatiile imagistice CT (URGENTE) tot de catre medici colaboratori externi prin teleradiologie, medicul efectueaza maxim 6 garzi pe luna”, transmite unitatea medicală.

Spitalul face acum licitație și caută specialiști cu care să încheie un acord cadru pentru trei ani pentru servicii de tele-radiologie. Valoarea acestuia se apropie de cinci milioane de lei.

Vizualizări: 1,232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: