Ce simptome au bolile pe care le poți lua de la piscină!

Medicii trag un semnal de alarmă în privința bolilor ce pot fi luate de la piscine și ștranduri. Acum, când temperaturile ridicate îi fac pe oameni să caute umbră și răcoare la piscine, mulți nu mai sunt atenți și la regulile de igienă.

Printre simptomele pe care le au pacienții se numără mâncărimile și fisurile de la nivelul degetelor. Ciupercile care provoacă infecțiile bacteriene sunt microorganisme care reprezintă cel mai răspândit tip de boală contagioasă întâlnită în jurul piscinelor. 

Această ciupercă se poate lua prin sporii fungici care înfloresc în umiditate și care rămân prinși în zona pielii. În felul acesta găsesc un mediu cald și umed pentru a înflori. 

O altă afecțiune care se ia de la ștrand sau de la piscină este otita.  Otita de piscină apare atunci când apa stagnează la nivelul pavilionului urechii și se infectează. Dacă ați luat așa ceva în vacanță, mergeți la primul plafar și cumpărați câteva remedii naturale care vă pot fi de un real ajutor.  Se pot folosi local, două picături de soluție caldă ce conține extract de lumânărică, ulei de busuioc, mușețel, cimbru, în fiecare ureche, de două-trei ori/zi. Dar dacă după o zi constatați că nu se simte nici o ameliorare, mergeți imediat la medic. 

O altă problemă care poate apărea după o vizită la ștrand sau la piscină este conjunctivita. Clorul se poate amesteca cu alte elemente care există în apă și poate provoca probleme oculare.

Vizualizări: 1,097

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: