Cum se realizează hidratarea corectă pe perioada de vară

Medicii ne recomandă o hidratare corectă pe timp de caniculă pentru a nu ne deshidrata dar acest lucru este diferit de la om la om. Pentru a te asigura că te hidratezi corect vara, trebuie să ții seama de câteva sfaturi utile și să îți asculți corpul.

Bea apă atunci când îți este sete și nu forța consumul excesiv. Ajustează consumul în funcție de activitate iar dacă faci sport sau muncești în aer liber, consumă mai multă apă pentru a înlocui lichidele pierdute prin transpirație. 

Consumă alimente bogate în apă iar aici poți include fructele și legumele precum pepenele verde, castraveții și căpșunile care sunt excelente pentru hidratare. 

Evită băuturile deshidratante cum sunt cafeaua, alcoolul și băuturile zaharate ce pot contribui la deshidratare și este necesară măcar limitarea consumului acestora. 

Monitorizează culoarea urinei pentru că o urină de culoare deschisă indică o hidratare adecvată, în timp ce o culoare închisă poate semnala nevoia de a consuma mai multă apă. 

Nu doar apa este importantă pentru hidratare, ci și echilibrul electroliților în organism. Electroliții precum sodiul, potasiul și magneziul sunt esențiali pentru funcționarea celulară și transmiterea impulsurilor nervoase. Consumul excesiv de apă poate dilua acești electroliți, provocând probleme de sănătate.

Vizualizări: 929

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: